Το ίδρυμα Νιάρχου θα συμβάλλει στην επισκευή του Εθνικού Θεάτρου

Το ίδρυμα Νιάρχου θα συμβάλλει  στην επισκευή του Εθνικού Θεάτρου

Το ίδρυμα Νιάρχου θα συμβάλλει στην επισκευή του Εθνικού Θεάτρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 551 ΦΟΡΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ

Καλοδέχθηκε ο Δήμος της Ρόδου την πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα να υποβάλει πρόταση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να συνδράμει στην επισκευή του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου.

Χθες, ο κ. Κόνσολας, μετέβη στο Δήμο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ. Κακούλη και Πολιτισμού κ. Χατζηιωάννου με τους οποίους και συζήτησε πως θα συνεργαστούν για τον στόχο αυτό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος ήταν γνώστης της πρωτοβουλία τους και «δίνει το στίγμα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής, αφού πρέπει, πλέον, ο Δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία να συνεχίσει με τεκμηριωμένη πρόταση προς το Ίδρυμα ώστε να δούμε το Εθνικό Θέατρο όπως αρμόζει στην περιοχή, στην ιστορία της Ρόδου, στους Ροδίτες και είμαστε σίγουροι ότι, σε πολύ σύντομο χρόνο, θα ευοδωθεί αυτή η κοινή πρωτοβουλία, πλέον, για την ολοκλήρωσή του», όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, αφού τον ευχαρίστησε, καταρχήν, ανέφερε ότι οι δυσκολίες, αυτή τη στιγμή, εστιάζονται στην ολοκλήρωση μίας ολοκληρωμένης μελέτης (σ.σ. αρχιτεκτονικής, στατικής, μηχανολογικής) προκειμένου να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό, μιας και η Περιφέρεια έχει στον προϋπολογισμό της και στο Τεχνικό Πρόγραμμα τη διάθεση του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ, αρχικά, για την επισκευή του.

Θύμισε, ακόμη, ότι, ως Δήμος, έχουν κάνει κάποιες κινήσεις προς τη Διαχειριστική Αρχή, ζητώντας να ορίσει κάποιους τεχνικούς συμβούλους, αρχιτέκτονα και μηχανολόγο, να διατεθούν, δηλαδή, κάποια κονδύλια της τάξης των 40 χιλιάδων ευρώ για την κάθε ειδικότητα, για να προχωρήσει η μελέτη. Όμως, οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για μία σοβαρή μελέτη, η οποία ξεκινάει από τα στατικά, τα αρχιτεκτονικά, τα μηχανολογικά, την ακουστική, η οποία θέλει μία επαγγελματική προσέγγιση.

Προς αυτή, λοιπόν, την κατεύθυνση, έπειτα και από συζητήσεις που είχαν με τον κ. Κόνσολα, σκέφθηκε ν’ ανοίξουν κάποιες πόρτες, όπως το Ίδρυμα Νιάρχος το οποίο, σημειώνεται ότι είναι μεταξύ των χορηγών της έκθεσης του Λούβρου, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Και επειδή το Ίδρυμα εκτελεί αντίστοιχα μεγάλα έργα στην Αθήνα, όπως είπε ο Δήμαρχος, ήταν μία πολύ καλή σκέψη ο κ. Κόνσολας να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας και, στη συνέχεια, να πάρει τη σκυτάλη ο Δήμος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο