Ακυρώθηκε το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ακυρώθηκε το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ακυρώθηκε το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 877 ΦΟΡΕΣ

Δεκτή έγινε η προσφυγή 64χρονου

Δεκτή έγινε από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η προσφυγή που κατέθεσε 64χρονος συμπολίτης μας ζητώντας να ακυρωθεί κατηγορητήριο το οποίο τον παραπέμπει να δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια!

Ο 64χρονος παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, για να λογοδοτήσει για ένα δυστύχημα στο οποίο από τα στοιχεία της προανάκρισης που έχει γίνει δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του.

Ως εκ τούτου ο 64χρονος δια του δικηγόρου του κ. Ιωάννη Φλεβάρη προσέφυγε στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ο οποίος και με διάταξη του κάνει δεκτή την προσφυγή και διατάσει την εισαγωγή της υπόθεσης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την κατά νόμο πρόταση του.

Όπως αναφέρεται στην διάταξη του κ. Εισαγγελέα Εφετών από το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης δεν προκύπτει αμελής οδηγική συμπεριφορά του 64χρονου η οποία να συνδέεται με την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου δικυκλιστή.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο προς τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, όλα έγιναν δέκα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα στις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Την ώρα εκείνη ο 64χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο και κινούνταν επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Αφάντου. Στο 17ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα λίγο πριν την ανηφόρα για το Λαδικό, η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 32χρονος με κατεύθυνση από Αφάντου προς Ρόδο επιχείρησε να προσπεράσει το προπορευόμενο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πραγματοποιώντας την προσπέραση, και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του 64χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί η σύγκρουση έγινε επειδή ο 64χρονος «δεν οδηγούσε µε σύνεση και διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί της οδού εποπτεία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να αντιδράσει ακαριαία και να ανακόψει την πορεία του οχήματος του, σε περίπτωση που αυτό ήταν επιβεβλημένο, µε αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί έγκαιρα τον οδηγό του δικύκλου και να µην προλάβει να τροχοπεδήσει έγκαιρα και να μην προλάβει να ακινητοποιήσει το όχημα του ως όφειλε, µε συνέπεια να συγκρουστεί το όχημα του µε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του 32χρονου, να εκτιναχθεί στον αέρα ο οδηγός της μοτοσικλέτας και να πέσει στο έδαφος έξω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, και να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνεπεία των οποίων και κατέληξε τρεις μέρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου».

Ο 64χρονος για να αποδείξει πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο επικαλείται την μαρτυρική κατάθεση που έδωσε 44χρονη συνάδελφος (εργάζονταν στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα) του άτυχου δικυκλιστή, η οποία την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν με το αυτοκίνητο της στο σημείο με κατεύθυνση από Αφάντου προς Ρόδο.

Βάση της μαρτυρικής αυτής κατάθεσης, ο 64χρονος θεωρεί άδικο να βρεθεί κατηγορούμενος για το βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι δεν έπρεπε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι το κατηγορητήριο πάσχει ουσιωδώς και πρέπει να ακυρωθεί.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια