Δόθηκε η εκκίνηση του F4 Special Olympics

Δόθηκε η εκκίνηση του F4 Special Olympics

Δόθηκε η εκκίνηση του F4 Special Olympics

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 705 ΦΟΡΕΣ

Κηρύχθηκε η έναρξη του F4 καλαθοσφαίρισης Special Olympics σε μία άρτια τελετή από την οποία απουσίαζε ο κόσμος

Παρουσία ελάχιστων – δυστυχώς – Ρόδιων φιλάθλων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή έναρξης του Final Four μπάσκετ Special Olympics το οποίο φιλοξενείται στη Ρόδο έως και αύριο, στο πλαίσιο της 11ης πανευρωπαϊκής εβδομάδας καλαθοσφαίρισης.
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Η διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των Special Olympics Hellas τελεί υπό την αιγίδα της FIBA Europe και της Euroleague.
Υπό τις ξεχωριστές μελωδίες της υπέροχης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ρόδου, έγινε η παρέλαση των οχτώ ομάδων που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ μεταξύ των οποίων και η Ρόδος στην κατηγορία των ανδρών.
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Συγκεκριμένα, την παρουσία τους στα ημιτελικά έχουν εξασφαλίσει οι ομάδες Αθήνας (γυναικών), Αττικής (ανδρών, γυναικών), Θεσσαλονίκης (ανδρών, γυναικών), Κύπρου (ανδρών), Μακεδονίας (γυναικών) και Ρόδου (ανδρών).
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Αφού έγινε η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου καθώς και του ύμνου των Special Olympics, ο Γιάννης Καλαϊτζής, αθλητής της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, έβγαλε τον εναρκτήριο χαιρετισμό και απηύθυνε το καλωσόρισμα στους αγώνες ενώ κάλεσε στο μικρόφωνο την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου.
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Η κ. Δεσποτοπούλου σχολίασε αμέσως την απουσία του κόσμου από την τελετή έναρξης εκφράζοντας την απορία της ωστόσο συνέχισε την ομιλία της σε πολύ πιο αισιόδοξους τόνους. Αφού στάθηκε σε σημεία αναφοράς της 28χρονης πορείας των Special Olympics Ελλάς, δεν παρέλειψε να αναφέρει τη Ρόδο ως φιλόξενο τόπο τόσο το 2004 όσο και το 2011, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων.
Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Ροδίων, Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος καλωσόρισε «από καρδιάς» τις αποστολές «στο νησί του Ήλιου και των Ολυμπιονικών» και τόνισε πως «είχαμε υποχρέωση να αγκαλιάσουμε αυτή την εκδήλωση, τα παιδιά αυτά είναι σαν όλους εμάς και δικαιούνται να είναι σε αυτόν εδώ τον στίβο».
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ
ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι «είναι χαρά και τιμή να συμβάλλουμε και να συμμετέχουμε σε αυτούς τους αγώνες στους οποίους η μοναδική νίκη είναι η χαρά της συμμετοχής και η ευγενής άμιλλα.
Τα Special Olympics δίνουν περιεχόμενο στον πολιτισμό μας και κηρύσσω την έναρξη των αγώνων στη Ρόδο».

Η Νάνση απέσπασε το πιο ζεστό χειροκρότημα εκφωνώντας τον όρκο του αθλητή και αμέσως μετά διεξήχθη αγώνας επίδειξης 3Χ3 ανδρών και γυναικών.

Το σημερινό πρόγραμμα:
(10.30’-13.00’) Ημιτελικοί Αγώνες Ανδρών – Γυναικών
(17.30’-20.00’) Ημιτελικοί Αγώνες Ανδρών – Γυναικών

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων