Εξάμηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος στη Ρένα Μαντικού

Εξάμηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος στη Ρένα Μαντικού

Εξάμηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος στη Ρένα Μαντικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2923 ΦΟΡΕΣ

Αφορούσε τη θητεία της στη ΡΟΔΩΝ Α.Ε.

Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. Ρένα Μαντικού η οποία κρίθηκε ένοχη για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για τις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν επί της θητείας της.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Δούρου η οποία ζήτησε την απαλλαγή της κ. Μαντικού λόγω αμφιβολιών, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και της επέβαλλε την παραπάνω ποινή. Σημειώνεται πως η πρώην πρόεδρος της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2014 σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, ποινή την οποία κατάφερε να μειώσει χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε μετά από έφεση που άσκησε δια του συνηγόρου της κ. Στέλιου Αλεξανδρή.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και οι επόμενοι δύο πρόεδροι μετά την κ. Μαντικού, κ.κ. Γ. Χατζημανώλης και Τσα-μπίκος Τριομάτης οι οποίοι ωστόσο κρίθηκαν αθώοι από το πρωτόδικο δικαστήριο τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κ. Μαντικού φέρεται να προσέλαβε από τις 23 Μαρτίου 2007 έως τις 14 Ιουλίου 2009 συνολικά 28 υπαλλήλους χωρίς την τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και χωρίς την έγκριση του γραμματέα της Περιφέρειας.

Ακολούθως ο κ. Γ. Χατζημανώλης κατηγορούνταν ότι προσέλαβε τους ίδιους υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και για το ίδιο έτος, ενώ τέλος ο κ. Τριομμάτης φέρεται από τις 22 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 να προσέλαβε έξι άτομα χωρίς την τήρηση της απαιτούμενης διαδικασίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και χωρίς την έγκριση του γραμματέα της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το Μάιο του 2010 συμβασιούχος ο οποίος και εργαζόταν για κάποιο διάστημα στην επιχείρηση.

Κατά τη δικαστική διερεύνησης της υπόθεσης ασκήθηκαν διώξεις σε συνολικά 25 άτομα τα οποία είχαν υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. , όμως τελικά στο εδώλιο του δικαστηρίου με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, παραπέμφθηκαν μόνο οι τρεις διατελέσαντες πρόεδροι.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο