«Μέτωπο αντίστασης κατά του αποκλεισμού, της εξαθλίωσης και της απόλυτης φτωχοποίησης των ΑμεΑ»

«Μέτωπο αντίστασης κατά του αποκλεισμού, της εξαθλίωσης και της απόλυτης φτωχοποίησης των ΑμεΑ»

«Μέτωπο αντίστασης κατά του αποκλεισμού, της εξαθλίωσης και της απόλυτης φτωχοποίησης των ΑμεΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 394 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ανακοίνωση της Νομαρχικής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγμόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά:

"Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία. Στη χώρα μας τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές και αισθητηριακές αναπηρίες ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού, δίχως ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί.

Για 6η συνεχή χρονιά οι πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα τη χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ρολό υποτακτικού μαθητή και με τις ευλογίες της τρόικα εφαρμόζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές βαρβαρότητας, καταλύοντας πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις, ισοπεδώνοντας τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και το κοινωνικό κράτος οδηγώντας τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση.

Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, οι συνάνθρωποί μας ταλαιπωρούνται καθημερινά μετακινούμενοι από νησί σε νησί για μια εξέταση από τα ΚΕΠΑ, επιβαρυνόμενοι πολλές φορές με διανυκτέρευση πέραν των εισιτηρίων, καθώς είναι αδύνατη η αυθημερόν μετακίνηση όπως σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι δε προβλέψεις για την πρόσβασή τους σε δημόσιους χώρους, παρ’ όλες τις υποσχέσεις που δίνονται κατά καιρούς από τους αρμόδιους παραμένουν φρούδες ελπίδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να εφαρμόσει στην πράξη τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ανθρώπων με Αναπηρία καθώς και το προαιρετικό πρωτόκολλό της χωρίς καμιά επιφύλαξη και αφετέρου να προβεί σε άμεσα και επαρκή μέτρα για την έμπρακτη άρση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και των αποκλεισμών των ανθρώπων με αναπηρία από την εκπαίδευση, την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας και την πρόσβαση και συμμετοχή τους στην καθημερινότητα της ζωής (μεταφορές, δημόσια κτίρια, δημόσιοι χώροι κλπ).

Επιτακτική είναι η ανάγκη της άμεσης ανατροπής αυτής της καταστροφικής πολιτικής και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο και μια διαφορετική πορεία της χώρας.

Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες με αναπηρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν το βήμα τους με όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για την ανατροπή των ακραίων νεοφιλελευθέρων μνημονικών πολιτικών.

Η υγεία, η ζωή, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική προστασία και τα δικαιώματά των ΑμεΑ θεωρούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα σήμερα και ως βασικές προτεραιότητες μία αριστερής κυβέρνησης αύριο".

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο