Λαμπερή τελετή λήξης στο F4 μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Λαμπερή τελετή λήξης στο F4  μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Λαμπερή τελετή λήξης στο F4 μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1370 ΦΟΡΕΣ

Υπογράφηκε η Διακήρυξη Συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμου και Special Olympics Hellas.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ολοκληρώθηκε το εξαιρετικό τριήμερο διεξαγωγής του F4 μπάσκετ Special Olympics που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου.
Πλήθος επισήμων στην εξέδρα του Βενετοκλείου
Πλήθος επισήμων στην εξέδρα του Βενετοκλείου


Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε τους τελικούς της διοργάνωσης για την ανάδειξη των νικητριών ομάδων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με τη Θεσσαλονίκη να πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης και στις δύο κατηγορίες.
Ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου, Αποστόλης Στεφανής, με το Δήμαρχο και την κ. Δεσποτοπούλου
Ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου, Αποστόλης Στεφανής, με το Δήμαρχο και την κ. Δεσποτοπούλου


Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ροδίων, Φώτης Χατζηδιάκος, και η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπέγραψαν τη Διακήρυξη Συνεργασίας των τριών πλευρών σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ίδρυση Τμήματος των Special Olympics Eλλάς με έδρα τη Ρόδο και αρμοδιότητες για όλα τα Δωδεκάνησα, καθώς και τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος.
Ο Βασίλης Κουγιός τιμήθηκε τόσο ως χορηγός του F4 όσο και ως εκπρόσωπος της ΚΑΕ Κολοσσός για τη συμμετοχή της στους αγώνες επίδειξης
Ο Βασίλης Κουγιός τιμήθηκε τόσο ως χορηγός του F4 όσο και ως εκπρόσωπος της ΚΑΕ Κολοσσός για τη συμμετοχή της στους αγώνες επίδειξης

Παρών στην υπογραφή της Διακήρυξης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρος Σπυρίδων.

Ακολούθησε η τιμητική βράβευση, με το άγαλμα – σύμβολο «Ευνίκη», από την κ. Δεσποτοπούλου προς τους κ.κ. Χατζημάρκο και Χατζηδιάκο αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου την οποία εκπροσώπησε ο διευθυντής της, Θανάσης Στάμος.

Οι διοργανωτές τίμησαν και τους μεγάλους χορηγούς του F4 μπάσκετ Special Olympics – Ρόδος 2014 όπως τον κ. Βασίλη Κουγιό, τον κ. Γιάννη Πάππου, τα ΚΤΕΛ Ρόδου κλπ. ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν εμπράκτως και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την παρουσία των μαθητών – μαθητριών στο Βενετόκλειο κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Η τελετή λήξης δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και την απονομή μεταλλίων στις συμμετέχουσες ομάδες.
Απονομές μεταλλίων στις αθλήτριες έκαναν οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας όπως ο Αλκιβιάδης Στεφανής.
Απονομές μεταλλίων στις αθλήτριες έκαναν οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας όπως ο Αλκιβιάδης Στεφανής.


Στις ομάδες γυναικών τα μετάλλια απένειμαν ο Στρατηγός 95 ΑΔΤΕ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο σμήναρχος Πέτρος Σκουντζούρης, ο Διοικητής της πυροσβεστικής Πύραρχος Χρήστος Γκολφίνος και ο Ιωάννης Αργυρίου, υποδιοικητής περιφέρειας λιμενικού σώματος. Οι κ.κ. Χατζημάρκος, Χατζηδιάκος, Σπυρίδων και η κ. Δεσποτοπούλου έκαναν τις απονομές στις ομάδες ανδρών.
Δικαίως απέσπασε τα εύσημα η  οργανωτική επιτροπή του F4
Δικαίως απέσπασε τα εύσημα η οργανωτική επιτροπή του F4

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η παράδοση της σημαίας των Special Olympics από την ομάδα ανδρών της Ρόδου στην αντίστοιχη της Κύπρου η οποία θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.
Σπυρίδων, Χατζηδιάκος και Χατζημάρκος με τη νικήτρια ομάδα  της Θεσσαλονίκης
Σπυρίδων, Χατζηδιάκος και Χατζημάρκος με τη νικήτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης

Η ανακοίνωση του δήμου Ρόδου
Με την υπογραφή της Διακήρυξης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και Special Olympics Ελλάδας, ανήμερα της 3ης Δεκεμβρίου, ημέρας καθιερωμένης ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έκλεισε χθες ο κύκλος των εκδηλώσεων των αγώνων του Final Four Καλαθοσφαίρισης Special Olympics – Ρόδος 2014, που διεξήχθησαν στο Βενετόκλειο, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της FIBA Europe και της Euroleague.

Λαμπερή τελετή λήξης στο F4  μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Παράλληλα αναγγέλθηκε η ίδρυση τμήματος Special Olympics με έδρα τη Ρόδο και εμβέλεια σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Επρόκειτο κατά γενική ομολογία για μια επιτυχημένη οργάνωση, κατά την οποία αιρετοί, φορείς, Ροδίτες και Ροδίτισσες αγκάλιασαν και χειροκρότησαν όλους τους αθλητές, στέλνοντας μήνυμα σεβασμού και αλληλεγγύης, μήνυμα ισότητας για όλους τους ανθρώπους.

Η επιλογή του νησιού της Ρόδου για τη διεξαγωγή των αγώνων έγινε μετά από πρόταση του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στο πλαίσιο της βράβευσης από το Δήμο Ρόδου, των αθλητών και αθλητριών των Special Olympics Ελλάδας, που πήραν το αργυρό μετάλλιο, στους πανεευρωπαϊκούς αγώνες στο Βέλγιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Λαμπερή τελετή λήξης στο F4  μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας Γιάννα Δεσποτοπούλου απένειμε τιμητική βράβευση στον κ. Χατζηδιάκο δίνοντας του το άγαλμα- σύμβολο «Ευνίκη». Ο δήμαρχος εξέφρασε τον αμέριστο θαυμασμό του στους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics Hellas, τονίζοντας: « Ανεξαρτήτως αποτελέσματος για εμάς είστε όλοι νικητές. Είστε οι πρωταθλητές της ζωής, οι ολυμπιονίκες της θέλησης» και υπογράμμισε:

«Οι αθλητές που βρίσκονται σήμερα εδώ λειτουργούν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Κάθε μέρα αποτελεί μια πρόκληση, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, την οποία και αντιμετωπίζουν με πείσμα, θέληση και κόπο. Θέλω να γνωρίζετε πως όλοι μας σε τοπικό επίπεδο σας στηρίζουμε και σας αγαπάμε, και δείχνουμε αυτή την αγάπη με έργα και δράσεις και όχι με λόγια.

Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει και θα στηρίζει κάθε δράση των Special Olympics και θα είναι πάντοτε αρωγός και υποστηρικτής κάθε προσπάθειας τους προκειμένου να συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποδοχής και σεβασμού, μιας κοινωνίας χωρίς φραγμούς.

Λαμπερή τελετή λήξης στο F4  μπάσκετ Special Olympics στη Ρόδο

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο, κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου, τους αθλητές και τους συνοδούς των Special Olympics Hellas γιατί μέσα από τους αγώνες τους και τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει υπερήφανους και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της αποστολής να φέρουν ανάλογες διακρίσεις και επιτυχίες στον τόπο μας».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης όλους τους εθελοντές, συλλόγους και οργανώσεις, για την συμπαράσταση και στήριξη των αγώνων και τους χορηγούς που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του σημαντικού αυτού για τον τόπο, αθλητικού, μα πάνω από όλα, ανθρώπινου, γεγονότος. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας για τη συνδρομή τους στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αγώνων.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων