Τα παιδιά με αναπηρίες είναι παιδιά όλων μας

Τα παιδιά με αναπηρίες είναι παιδιά όλων μας

Τα παιδιά με αναπηρίες είναι παιδιά όλων μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει ο Σύλλογος γονέων του Κέντρου “Ελπίδα”

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες….

Μια συμβολική ημέρα που σηματοδοτεί τον Σεβασμό, την Ισότητα, την Συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, που μπορεί να στερούνται βασικές δεξιότητες…. όχι όμως την υπόληψη και την αυτοεκτίμηση όλων στο πρόσωπο τους.

Το μόνο που χρειάζονται αυτές οι ψυχές είναι αγάπη και σεβασμό, γιατί έχουν το δικαίωμα να ζήσουν ανθρωπινά και ισότιμα, όπως όλοι!!!!

Οι ίσες ευκαιρίες για μια ισότιμη παρουσία της ζωής αυτών στην Ελληνική Κοινωνία, είναι έννοιες που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι δυσνόητες για πολλούς.

Παρόλα αυτά, εμείς, μια ομάδα γονέων ατόμων με ¨ιδιαίτερα πλεονεκτήματα¨, κυρίως νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down, δημιουργήσαμε το ακατόρθωτο…

Μάνες που υψώνουμε τις φωνές μας και που γνωρίζουμε τόσο καλά το πώς είναι ένα κατεστραμμένο σώμα και ένα αδύναμο μυαλό, πληρώνοντας το μερτικό το οποίο δημιουργεί η ίδια η αναπηρία και οι συνέπειές τις που απομάκρυναν τα παιδιά μας από τα καλά της ζωής.

Μάνες πονεμένες, δίπλα σε αυτά τα παιδιά, παλεύουμε καθημερινά προκειμένου να μη λείψει τίποτα στα παιδιά μας.

Από το 1999, ιδρύσαμε τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Ρόδου, που ως απώτερο σκοπό, έχει να δώσει «Ελπίδα» στα άτομα αυτά να ακολουθήσουν τον ίδιο τρόπο ζωής με τα υπόλοιπα, δίνοντας σε όλους μαθήματα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Το Κέντρο μας λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 07:30 έως τις 15:00, στοχεύοντας στη σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των ατόμων μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και θεατρικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το επιστημονικό προσωπικό απασχολεί τους περιθαλπόμενους, κατά άτομο ή σε οργανωμένες ομάδες, προσφέροντας τους καθημερινά ερεθίσματα, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα τους και βοηθώντας τα να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες, επιλύοντας επιπλέον θέματα που απασχολούν τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειες τους.

Το Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» είναι μια όαση δημιουργίας και προστασίας των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομο Down. Ένας χώρος φροντίδας και εκπαίδευσης. Ένας ζωντανός οργανισμός που εκγυμνάζει, δίνει θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχει στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες, λαμβάνει μέρος στους εορτασμούς και παρελάσεις των Εθνικών μας εορτών.

Παράγει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, ομολογημένο από όλους τους φορείς, πάντα παρών, δείγμα ότι το Κέντρο μας, σε επίπεδο οργάνωσης και εκπροσώπησης δεν υπολείπετε κανενός. Συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε να Υψώνουμε τις φωνές μας και να προβληματιζόμαστε έντονα για το Σήμερα, για την βιωσιμότητα του Κέντρου μας, για το μεγάλο μας προβληματισμό, για το μέλλον των παιδιών μας, για το “που την κεφαλήν κλίνουν” όταν εμείς οι γονείς τους, το μοναδικό στήριγμά τους, χαθούμε από την ζωή!!!!

Ποιος θα νοιαστεί τότε τα άτομα αυτά; Ποιος από τους τοπικούς φορείς;;;
Ζητούμε την βοήθεια όλων σας, για την εξασφάλιση αυτών των ατόμων.
Συμμετέχουμε όλοι μαζί, ώστε να μη γίνεται.

«Τίποτα για μας χωρίς ΕΜΑΣ»!!!

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας