Στην «αφρόκρεμα» ο Ροδίτης πρωταθλητής Ελλάδας, Θάνος Μαστροβασίλης

Στην «αφρόκρεμα» ο Ροδίτης πρωταθλητής Ελλάδας, Θάνος Μαστροβασίλης

Στην «αφρόκρεμα» ο Ροδίτης πρωταθλητής Ελλάδας, Θάνος Μαστροβασίλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Ο προπονητής του Ιππότη, συμμετέχει αυτές τις μέρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βραχάτι Κορινθίας

Ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη στο Βραχάτι Κορινθίας το 64ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ανδρών καθώς και το 37ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών με δέκα συμμετοχές στο καθένα.

Η αίθουσα αγώνων βρίσκεται στο ξενοδοχείο Αλκυών και κάθε μέρα βρίσκονται εκεί λάτρεις του πνευματικού αθλήματος για να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Η διοργάνωση ενδιαφέρει και τη Ρόδο, καθώς ο Grand Maitre Θάνος Μαστροβασίλης, πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής, συμμετέχει εκεί με πολλές ελπίδες διάκρισης, φυσικά. Ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκακιστές, εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται στο νησί και προπονεί τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ιππότη.

Μετά από τέσσερα χρόνια, το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών διοργανώνεται ξανά στο Βραχάτι με πολύ καλές αγωνιστικές συνθήκες, αφού οι συμμετοχές είναι πολύ ισχυρές. Συμμετέχουν πέντε γκραντ-μετρ, κάτι το οποίο έγινε τελευταία φορά πάλι στο Βραχάτι, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι συμμετοχές του GΜ Βασίλη Κοτρωνιά, πολυπρωταθλητή του θεσμού με εννιά νίκες, του GM Χρίστου Μπανίκα, ο οποίος προσπαθεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κοτρωνιά, αλλά και του εν ενεργεία πρωταθλητή Ελλάδος FM Σωτήρη Μαλικέντζου. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι οι GM Γ. Νικολαΐδης, Α. Μαστροβασίλης και Σ. Καπνίσης, οι FM Ν. Αγγελής, Σ. Κούρκουλος-Αρδίτης και Ι. Σταθόπουλος και ο Γ. Γκούμας.

Ταυτόχρονα, διεξάγεται και το 37ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Παρά τις σημαντικές απουσίες της WGM και πολυπρωταθλήτριας Άννας-Μαρίας Μπότσαρη, αλλά και της ταλαντούχας πρωταθλήτριας κόσμου 2013 WIM Σταυρούλας Τσολακίδου, το πρωτάθλημα γυναικών αναμένεται συναρπαστικό αφού συμμετέχουν, η πολυνίκης του θεσμού WGM Μαρίνα Μακροπούλου, η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ελλάδος WIM Κ. Παυλίδου αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι 14 χρονών για το 2014 WFM Α. Αβραμίδου. Οι υπόλοιπες συμμετέχουσες είναι η WIM Ι. Μάκκα, οι WFM Χ. Μαρκαντωνάκη και Γ. Γράψα και οι Ε. Μάκκα, Δ. Βάτκαλη και Κ. Ανδρώνη.

Η τελετή έναρξης – τεχνική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν ο διευθυντής αγώνων, Αντώνης Μπέλλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και οι επικεφαλής διαιτητές ενημέρωσαν για τα σχετικά μ’ αυτούς ζητήματα.

Στις συναντήσεις του πρώτου γύρου, ξεχωρίζει αυτή του GM Κοτρωνιά με τον Μπανίκα, ενώ στο πρωτάθλημα Γυναικών η αναμέτρηση της WGM Μακροπούλου με την WFM Αβραμίδου.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου