Καζάνι που βράζει η Ρόδος από τα κρούσματα παραβατικότητας στο Καρακόνερο

Καζάνι που βράζει η Ρόδος  από τα κρούσματα παραβατικότητας στο Καρακόνερο

Καζάνι που βράζει η Ρόδος από τα κρούσματα παραβατικότητας στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2157 ΦΟΡΕΣ

Φοβούνται να βγουν και να μπουν στα σπίτια τους οι νοικοκυραίοι

Η κατάσταση έχει πλέον τεθεί εκτός ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, στο Καρακόνερο, όπου στεγάζεται ο καταυλισμός των Αθίγγανων.

Τα τελευταία απανωτά κρούσματα των διαρρήξεων σε σπίτια της περιοχής, έχουν εξαγριώσει τους κατοίκους που ζητούν πλέον επιτακτικά από την πολιτεία να πάρει μέτρα ουσιαστικά έτσι ώστε να μην ζήσουμε τα χειρότερα.

Οι λεηλασίες περιουσιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Χθες, σε δύο ακόμα περιπτώσεις, είχαμε διαρρήξεις σπιτιών.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο αθίγγανοι σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, «χτύπησαν» την οικία συμπολιτών μας λίγο μετά τις 7 το πρωί όταν το ζευγάρι ξεκίνησε για την δουλειά του.

Σε περίπου 20 λεπτά, η σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι αφού άφησε τον άντρα της στη δουλειά και τότε είδε φώτα αναμμένα μέσα στην κατοικία τους.

Δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο.
Δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο.

Παραφύλαγαν το σπίτι για να χτυπήσουν
Φοβισμένη επικοινώνησε με τον σύζυγο και στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν μπήκε μέσα αντίκρισε το σπίτι λεηλατημένο:

Συρτάρια πεταμένα, ντουλάπες άδειες, ένα νοικοκυριό ανάστατο. Από την ντουλάπα του σπιτιού έλλειπαν όλα τα χρυσά της οικογένειας και οικογενειακά κειμήλια.

Το σύνολο της αξίας τους υπολογίζεται σε 15.000 ευρώ τουλάχιστον! Οι άνθρωποι κάνουν τον… σταυρό τους πάντως που δεν διασταυρώθηκαν με τους διαρρήκτες.

Τον… σταυρό τους κάνουν επίσης και όλοι οι ροδίτες που περιμένουν εδώ και χρόνια να μπει ένα τέλος στη δράση των συμμοριών αυτών που ούτε σέβονται ούτε υπολογίζουν τίποτε.

Δεν φοβούνται κανέναν και τίποτα
Οι ζημιές που κατάφεραν οι δράστες είναι σοβαρές κι έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για μια ακόμα φορά από τους κατοίκους της περιοχής.

Διαρρήξεις έχουν γίνει πάνω από 20 φορές τα τελευταία δύο χρόνια στις εγκαταστάσεις του κ. Παρασκευά, από δράστες που έσπασαν τζάμια του υπογείου για να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου και να το λεηλατήσουν.

Το πρόβλημα δεν είναι πολλές φορές οι μικροζημιές ή η αρπαγή αντικειμένων μικρής αξίας, όπως σημείωναν οι ιδιοκτήτες, αλλά το γεγονός ότι μια ολόκληρη περιοχή βρίσκεται κάθε βράδυ στο έλεος ανθρώπων και συμμοριών που δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν τίποτα.


Στις 7 Αυγούστου 2014, ένα τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες, βγήκε εκτός δρόμου και κόντεψε να γίνει πολύνεκρα ατύχημα. Ο οδηγός κατέθεσε ότι δέχθηκε πέτρα από αθίγγανους δίπλα από τον καταυλισμό. Δεν συνελήφθη κανείς.
Στις 7 Αυγούστου 2014, ένα τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες, βγήκε εκτός δρόμου και κόντεψε να γίνει πολύνεκρα ατύχημα. Ο οδηγός κατέθεσε ότι δέχθηκε πέτρα από αθίγγανους δίπλα από τον καταυλισμό. Δεν συνελήφθη κανείς.

Δεν τους φοβίζουν ούτε οι συναγερμοί
Η περίπτωση της ΕΡΑ Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ως χαρακτηριστική της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερο αλλά και στο Τσαίρι , όπου αντίστοιχες καταστάσεις παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά.

Η διάρρηξη πριν από δύο μήνες έγινε για πολλοστή φορά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αλλά αυτή τη φορά ο συναγερμός που άρχισε να ουρλιάζει μόλις έσπασαν το παράθυρο της πίσω πλευράς, δεν σταμάτησε ούτε στο ελάχιστο τους διαρρήκτες.

Οι ίδιοι, υπολογίζοντας προφανώς τους χρόνους που χρειάζεται η αστυνομία να φθάσει στο σημείο, μπήκαν στην ΕΡΑ, λεηλάτησαν γραφεία και αποθήκες και έσπασαν την πόρτα του προΪσταμένου κ. Διαμαντή Διαμαντή, κάνοντας το γραφείο άνω κάτω.

Οι δράστες δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο να αρπάξουν και αναχώρησαν με την ησυχία τους λίγη ώρα αργότερα.

Καζάνι που βράζει όλη η περιοχή
Κάτοικοι, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής, έχουν κάνει πάντως εδώ και χρόνια τα κτίριά τους σύγχρονα φρούρια, ξοδεύοντας έτσι μια περιουσία, για συστήματα συναγερμού, ειδοποιήσεων, αυτόματων φωτισμών, περιφράξεων καθώς επίσης και σε εταιρίες σεκιούριτι για να προσέχουν τις εγκαταστάσεις τους.

Οι επιχειρήσεις και οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επίσης αυξηθεί και ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Παρά το γεγονός, οι διαρρήξεις και οι κλοπές συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ φαίνεται μάλιστα ότι τελευταία οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και μάλιστα για τα καλά.


Πάνω από 20 φορές τα τελευταία χρόνια η εταιρία NISSAN της οικογένειας Παρασκευά στη Ρόδο έχει δεχθεί διαρρήξεις. ΟΙ ζημιές ανυπολόγιστες. Όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Πάνω από 20 φορές τα τελευταία χρόνια η εταιρία NISSAN της οικογένειας Παρασκευά στη Ρόδο έχει δεχθεί διαρρήξεις. ΟΙ ζημιές ανυπολόγιστες. Όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τα μοναδικά, αφού εδώ και χρόνια παρόμοια κρούσματα εκτυλίσσονται καθημερινά, με την πολιτεία ανήμπορη ή ανίκανη να παρέμβει και να βάλει ένα οριστικό τέλος σε όλη αυτή την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση.

Παρά τις εφόδους που έγιναν στους καταυλισμούς των τσιγγάνων, παρά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις η κατάσταση συνεχίζεται χωρίς έλεγχο.

Τον Απρίλιο του 2012 όπως είχε αποκαλύψει η Ροδιακή, ομάδες τσιγγάνων, είχαν μεταβάλλει την περιοχή του Καρακόνερο σε «Φαρ ουέστ» καθώς μετά από αντιδικία που είχαν, άστραψαν οι… καραμπίνες και έπεσαν πάνω από 200 πυροβολισμοί!

Οι κάτοικοι αλλά και οι αστυνομικές αρχές πάντως, μίλησαν για θαύμα που από την συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξαν θύματα.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη