Στην τελική ευθεία η στέγαση του νέου υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Ρόδο

Στην τελική ευθεία η στέγαση του νέου υποκαταστήματος ΟΓΑ στη  Ρόδο

Στην τελική ευθεία η στέγαση του νέου υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Μετά την ανταπόκριση του δημάρχου στο αίτημα του Οργανισμού

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στο αίτημα της διοίκησης του ΟΓΑ για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου στη Ρόδο, προκειμένου να στεγάσει το νέο υποκατάστημα του ΟΓΑ στην περιοχή μας.

Ο δήμαρχος, με γνώμονα την επίλυση των συχνών προβλημάτων των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και γενικότερα των συναλλασσόμενων με τον ΟΓΑ, κατοίκων του νησιού, αλλά και την ενίσχυση των δομών εξυπηρέτησης του κοινού, μετά από συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες του ιδίου και στελεχών της δημοτικής αρχής, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της διοίκησης του ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή και τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας απευθύνθηκε ο δήμαρχος, προτάθηκε αρχικά ως κατάλληλος χώρος, αίθουσα στο ισόγειο διώροφου κτιρίου, στον προαύλειο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής.

Για να οριστικοποιηθεί η παραχώρηση της προς χρήση στον ΟΓΑ θα πρέπει να κινηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες του Τμήματος Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, διαδικασίες που προβλέπουν μεταξύ άλλων την έγκριση της απόφασης αρχικά από τη δημοτική κοινότητα Κρεμαστής και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επιστολή

Θέμα : Εξεύρεση χώρου για τη στέγαση νέου Τοπικού Υποκαταστήματος ΟΓΑ

Σχετ. : α. Το από 19/11/2014 έγγραφό του ΟΓΑ

β. Το με αρ. πρωτ. 5/130274 έγγραφό του προέδρου της Δ.Κ. Κρεμαστής

Σε απάντηση του από 19/11/2014 εγγράφου σας, αναφορικά με τη δημιουργία υποκαταστήματος του ΟΓΑ στη Ρόδου και την ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου σε συνεργασία με τον Δήμο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βλέπουμε πολύ θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Μετά από έρευνα στα διαθέσιμα ακίνητα του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και τη θετική ανταπόκριση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας. Συγκεκριμένα υπάρχει διαθέσιμη κατάλληλη αίθουσα στο ισόγειο ενός διώροφου κτιρίου όπως αυτό περιγράφεται στο β. σχετικό το οποίο σας στέλνουμε συνημμένα.

Το Τμήμα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, καλείται να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες (διερεύνηση στοιχείων ακινήτου, εξασφάλιση έγκρισης από Δημοτική Κοινότητα και Δημοτικό Συμβούλιο, σύνταξη συμφωνητικού συνεργασίας διάθεσης χώρου, κ.λ.π.) σε συνεργασία όπου απαιτηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη