Με λαμπρότητα οι σημερινοί εορτασμοί του Αγίου Νικολάου στην Παστίδα

Με λαμπρότητα οι σημερινοί εορτασμοί του Αγίου Νικολάου στην Παστίδα

Με λαμπρότητα οι σημερινοί εορτασμοί του Αγίου Νικολάου στην Παστίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1278 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου που είναι ο Πολιούχος Άγιος της Παστίδας Ρόδου.
Παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου, των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών την Παρασκευή 05/12/2014 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τῇ εορτῇ του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας.
Την ημέρα αυτή μάλιστα τιμήθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους σαν Ιεροψάλτες οι κ.κ. Γεώργιος Κώτης και Παναγιώτης Μοσχής που παρέλαβαν συγκινημένοι την τιμητική πλακέτα από τον Μητροπολίτη Ρόδου.
Μετά το τέλος της Λειτουργίας προσφέρθηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες στον κόσμο καθώς και διάφορα γλυκίσματα.
Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας Σάββας Πάττας με τους τοπικούς συμβούλους Χρήστο Φτάρα, Μιχάλη Κοσμά και Αριάδνη Κασσανή, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτος Καρίκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κασσανής Ευγένιος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, ο Δκτής 95 ΜΕΘ Ανχης (ΠΒ) Δούκας Μαρινόπουλος, οι Προέδροι των Συλλόγων της Παστίδας, του Πολιτιστικού Ο Ιωσήφ Σιαλούπ, του Αστέρα Σάββας Σιδηρόπουλος και του Συλλόγου Γυναικών Μαρία Θεουλάκη, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας Φυσίκα Βίκυ κ.α.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας “Καμάρι” για ακόμη μία φορά τηρώντας το έθιμο, στόλισε βάρκα στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Το Σάββατο 06/12/2014 έγινε με όλες τις τιμές που αρμόζουν η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνας του Αγίου Νικολάου με συνοδεία την Φιλαρμονική Πεταλούδων-Ιαλυσού, παρουσία των ανωτέρω και πλήθους κόσμου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Παστίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου “Καμάρι” και ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας πρόσφεραν διάφορα εδέσματα στους πιστούς, ενώ υπήρχε και Bazaar από το Κατηχητικό με ωραίες χειροποίητες δημιουργίες.
Πηγή: allaksogolies.gr

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας