Κάτω ο έρωτας, πάνω η βία….

Κάτω ο έρωτας,  πάνω η βία….

Κάτω ο έρωτας, πάνω η βία….

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 943 ΦΟΡΕΣ

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης γυναικών λόγω κρίσης

Ξυλοδαρμούς, βιασμούς και τραυματισμούς έχει υποστεί η πλειονότητα των θυμάτων σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

«Δεν έχω χρήματα, δεν κάνω σεξ, αλλά μπορώ να δέρνω».
Αυτή είναι η πραγματικότητα με την οποία ζουν χιλιάδες Ελληνίδες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς.

Η έρευνα των ανωτέρων ινστιτούτων, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ προσώπων που επικοινώνησαν με τους δύο φορείς, έδειξε ότι τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα στην συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες, έχουν αυξηθεί κατά 47%.

Οι ξυλοδαρμοί , οι βιασμοί, οι τραυματισμοί και η σεξουαλική ταπείνωση αφορούν περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις. Από την έρευνα των ανωτέρων φορέων προκύπτει ότι οι άνδρες – θύτες έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, η οποία δεν έχει επηρεάσει μόνο το πορτοφόλι, αλλά και τις σεξουαλικές επιδόσεις τους.

Έχουν δηλαδή στερηθεί τα δύο βασικά στοιχεία της κοινωνικής κυριαρχίας τους. Το προφίλ του δράστη είναι πολύ συγκεκριμένο. Η ηλικία του είναι λίγο μεγαλύτερη από τα 40 , είναι άνεργος ή σε κακή οικονομική κατάσταση, και οι ερωτικές επαφές του έχουν μειωθεί.

Το 44% των ανδρών που βιαιοπράγησαν εναντίον των συντρόφων τους, ήταν άνεργοι, ενώ το 39% βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Μόνο το 17% των δραστών ήταν οικονομικά εύρωστοι. Σχολιάζοντας τα ευρήματα των ανωτέρων ινστιτούτων των τελευταίων ετών, προκύπτει η ακόλουθη:


«Στατιστική της ταπείνωσης»
Οι θύτες τα θύματα
44% 47%
Των ανδρών που άσκησαν είναι η αύξηση των περιστατικών βίας
Βία είναι άνεργοι κατά των γυναικών τα τελευταία χρόνια
39% 23%
Βρίσκονται με κακή θύματα ξυλοδαρμού
Οικονομική κατάσταση
34% 18%
Μείωση σεξουαλικών επαφών θύματα βιασμού
των θυτών


Βάσει αυτής της στατιστικής διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική βία, σε συνδυασμό με την σεξουαλική ανικανότητα, βρίσκεται σε κατακόρυφη αύξηση.

Η οικονομική κρίση γίνεται αυτόματα κοινωνική και πολιτιστική, χτυπώντας κυρίως το ανδρικό φύλο που έχει ταυτίσει τη ρώμη, το χρήμα και το σεξ με τις απόλυτες δυνάμεις της αρρενωπότητας . Κλασικά εγχειρίδια της Ψυχιατρικής μάς προτρέπουν να αναζητήσουμε πίσω από ένα βιαστή, κάποιον ανίκανο άντρα ή ένα βιασμένο παιδί.

Στα ίδια εγχειρίδια, θα μπορούσαμε σήμερα να προσθέσουμε ότι μία κοινωνία που παίρνει από τους άνδρες τη φωνή, τον ανδρισμό και την πανοπλία του προστάτη της οικογενείας, τελικά, τους αφήνει ταπεινωμένους δειλούς γονυπετείς , χωρίς φωνή,

χωρίς φαλλό, ευνουχισμένους…… «είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν και βίαιοι και το ερωτικό μήνυμα δεν εγκαθίσταται στον εγκέφαλο, γιατί αυτός είναι κατειλημμένος από το άγχος της καθημερινότητας»
Dr. Med. Πλατής Αναστάσιος
Ειδικός FMH στην Ψυχιατρική
και Ψυχοθεραπεία

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας