Σταγόνα στον ωκεανό οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

 Σταγόνα στον ωκεανό οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

Σταγόνα στον ωκεανό οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 439 ΦΟΡΕΣ

ENTONEΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ

«Ψίχουλα» ή τίποτα δεν έχουν εισπράξει ακόμα ως αποζημίωση οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους και ρήμαξαν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους, από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου του 2013 στην Ιαλυσό και τις γύρω περιοχές.

Όπως υποστήριξαν χθες οι ίδιοι μιλώντας στη «Ροδιακή» ο εμπαιγμός είναι διαχρονικός και διαδοχικός σε βάρος τους αφού το μόνο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στους ίδιους είναι… άφθονες υποσχέσεις.

Κράτος, Περιφέρεια και Δήμος εδώ και ένα χρόνο «εμπαίζουν» ή αδιαφορούν για τα ουσιαστικά προβλήματα των κατοίκων και των επιχειρηματιών που υπέστησαν ζημιές και τα ποσά που εγκρίθηκαν είναι αστεία μπροστά στις ζημιές που υπέστησαν.
Κανείς από τους επαγγελματίες δεν έλαβε ακόμα αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη, σε αντίθεση με τις επιτροπές που λειτούργησαν γρήγορα για τις οικοσυσκευές και εξέδωσαν έστω ένα τυπικό ποσό της τάξης των 580 ευρώ αρκετούς μήνες μετά.
Το γεγονός οφείλεται στο ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί ή παραλείψεις από τις υπηρεσίες, τον Δήμο και την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν να… λαμβάνουν ακόμα δεκάδες δικαιούχοι πλημμυροπαθείς.

Οι κάτοικοι μιλούν επίσης για ελλιπή ενημέρωση και μεγάλη καθυστέρηση που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και ενδεχόμενα κονδύλια.

Χαρακτηρίζουν επίσης «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τράπεζες ή ιδιωτικές εταιρίες αφού επί της ουσίας ελάχιστα ή καθόλου βοήθησαν τους πλημμυροπαθείς.

Καμία βοήθεια δεν υπήρξε επίσης στους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάστηκαν σκληρά, ούτε από τις εταιρίες κινητών ή σταθερών τηλεφώνων, αλλά ούτε και από το υπουργείο των Οικονομικών που χρέωσε κανονικά τα σήματα με τα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και στα αυτοκίνητα εκείνα που είχαν παρασυρθεί και είχαν καταστραφεί από την οργή της φύσης ή τις… παραλείψεις ετών.
Καμία εξαίρεση ή βοήθεια δεν δόθηκε για δάνεια αλλά ούτε και απαλλάχθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ οι άνθρωποι αυτοί οι περιουσίες των οποίων διαλυθηκαν ή υπέστησαν τρομέρές και δυσβάσταχτες οικονομικά ζημιές, όπως έγινε με άλλες περιοχές της χώρας (πχ Κεφαλονιά, μετά τον σεισμό που διέλυσε σπίτια και περιουσίες).

Τέλος σημειώνει ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας, «η τοπική κοινωνία δεν έδωσε κανένα έξτρα κονδύλι βοήθειας για τους συνανθρώπους που δοκιμάστηκαν σκληρά. Εμείς στην 3μελή οικογένεια τρέξαμε στο υπουργείο πήραμε την απόφαση και καλέσαμε την επιτροπή και οι γραμματείες των συναρμόδιων υπουργείων με απλές λέξεις μας είπανε ότι οι βουλευτές σας και η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού κοιμούνται του καλού καιρού Επερωτήσεις και λόγια χορτάσαμε”.

Διαβάστε ακόμη

Στην Πάτμο ο Γιώργος Νικητιάδης για την Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτείται διάλογος και μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Στις «εσχατιές» του ανατολικού Αιγαίου ο Δένδιας: Πρωτομαγιά στα ακριτικά φυλάκια σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο

Δράση προσφοράς και επίσκεψη καταρτιζομένων στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την παραχώρηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου των δύο διαμερισμάτων στην Αθήνα

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Τα σωματεία του νησιού τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά