Έντονη ανησυχία για τις κεραίες τηλεφωνίας

Έντονη ανησυχία για τις κεραίες τηλεφωνίας

Έντονη ανησυχία για τις κεραίες τηλεφωνίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Γνώμη και άποψη για την τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ζητά να έχει η δημοτική κοινότητα Ρόδου, όπως τουλάχιστον επισημάνθηκε στη χτεσινή συνεδρίασή της.

Τα μέλη της που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο, ασχολήθηκαν με το θέμα μετά από σχετικό ενημερωτικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ προς την κοινότητα ότι εταιρία κινητής τηλεφωνίας θα τοποθετήσει κεραία σε ακίνητο εντός της πόλης.

Στη συνεδρίαση την οποία παρακολούθησαν επίσης ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πόκκιας, αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά η ανησυχία των κατοίκων από τη λειτουργία των κεραιών και μάλιστα για μία ακόμα φορά τονίστηκε ότι τακτική των εταιριών είναι να… καμουφλάρουν πολλές από τις κεραίες τους ώστε να μην εντοπίζονται.

Ο αντιδήμαρχος πάντως υπεραμύνθηκε της θέσης της δημοτικής κοινότητας, να ενημερώνεται και να έχει άποψη σε τέτοια θέματα αν και πρόσθεσε ότι ο δημόσιος λόγος πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ώστε να μην δημιουργείται πανικός και άγχος στις τοπικές κοινωνίες.

Μάλιστα ο κ. Πόκκιας δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει και η άποψη των τοπικών συμβούλων της κοινότητας και σε ότι αφορά τη χωροθέτηση των κεραιών.
Παρεμπιπτόντως αναφέρθηκε και στο θέμα της ακτινοβολίας καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία όταν ως πρόεδρος του δημοτικού σταδίου κάλεσε ειδικούς από το Δημόκριτο για να μετρήσουν τα μεγέθη της σε κεραίες εντός του γηπέδου.
Τελικά η ακτινοβολία που μετρήθηκε ήταν όπως είπε απειροελάχιστη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της κοινότητας Μιλτιάδης Παγκάς είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια για να μπορέσουν να αγωνιστούν ακόμα πιο αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας για την παρουσία του στη συνεδρίαση τόνισε ότι οι βουλευτές πρέπει να παρεμβαίνουν σε ζητήματα που θέτουν οι πολίτες και πρόσθεσε ότι πρέπει να κατατεθούν και σοβαρές προτάσεις για να διαμορφωθεί η καλύτερη λειτουργία του Καλλικράτη.

«Η δύναμη των αποφάσεων πρέπει να είναι στα τοπικά συμβούλια με την παράλληλη μεταφορά και προϋπολογισμών χωρίς όμως να δημιουργηθούν μπερδέματα και προβλήματα» είπε καταλήγοντας ο κ. Κρεμαστινός.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων