Παράλογος και παράνομος ήταν ο δημοτικός φόρος

Παράλογος και παράνομος ήταν ο δημοτικός φόρος

Παράλογος και παράνομος ήταν ο δημοτικός φόρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 549 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίηση για την κατάργησή του εκφράζει το δ.σ. του Επιμελητηρίου

Με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεργαστεί το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, προκειμένου να διεκδικήσει πρόσθετους πόρους από το κεντρικό κράτος, σε αντικατάσταση του δημοτικού φόρου που κρίθηκε αντισυνταγματικός και καταργήθηκε.

Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιό του κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχτές το βράδυ και στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα.
Έγινε εκτενής ενημέρωση για τη δικαστική εξέλιξη που σημειώθηκε, ενώ τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο φόρος αυτός με τις αγκυλώσεις που τον διέκριναν καταργήθηκε.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, η διοίκηση του Επιμελητηρίου χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΔΗΦΟΔΩ ήταν παράλογος και παράνομος φόρος, που χρησιμοποιούνταν με στόχο την… αυτοσυντήρηση, όπως υπογράμμισε.

Παράλληλα αφού ευχαρίστησε την Ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση που πήρε, διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματικότητα δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν άλλες αποφάσεις σε βάρος της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής: «Με τη θετική εξέλιξη του μεγάλου ζητήματος του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., να κυριαρχεί στη συζήτηση, συνεδρίασε εχθές η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία καταργήθηκε το μόρφωμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., ήρθε ως δικαίωση της διαχρονικής προσπάθειας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, να απαλλάξει τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας από τον πιο παράλογο και παράνομο φόρο που "σκαρφίστηκε" το βαθύ Κράτος που επί δεκαετίες λειτούργησε τη χώρα μας με μοναδικό στόχο την αυτοσυντήρηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη δεσμεύτηκε ταυτόχρονα ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά και σε κανέναν, να ασελγήσει πάνω στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Με πίστη στην ανάγκη μιας αρμονικής συνύπαρξης με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου δεσμεύτηκε να εργαστεί στο πλαίσιο διεκδίκησης πρόσθετων πόρων από τα υφιστάμενα έσοδα της Κεντρικής Διοίκησης.

Μια νέα σελίδα άνοιξε στην οικονομική ιστορία του τόπου μας και ευθύνη των παραγωγικών τάξεων είναι να μην επιτρέψουν ξανά στα «φαντάσματα» του παρελθόντος να δώσουν άλλοθι στα φαινόμενα που μας οδήγησαν στις καταστάσεις που σήμερα βιώνουμε.

Η εποχή απαιτεί στροφή στην καθαρότητα, στην υπευθυνότητα, στη διαφάνεια και τον σεβασμό των συνταγματικών επιταγών. Η δε πορεία του συγκεκριμένου θέματος αποδεικνύει πως με σκληρό αγώνα όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται. Τον σκληρό αγώνα που τα νησιά μας σήμερα έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο