Σε αγώνα δρόμου η Περιφέρεια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Σε αγώνα δρόμου η Περιφέρεια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Σε αγώνα δρόμου η Περιφέρεια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Αγώνα δρόμου κάνει τις τελευταίες μέρες η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να απορροφηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Όπως τόνισε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος υπάρχει συγκεκριμένα στενή συνεργασία ανάμεσα στον περιφερειάρχη, και στις υπηρεσίες της περιφέρειας ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο των πόρων που υπάρχουν.
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι πιθανόν να έχει συνάντηση και με το γενικό γραμματέα του υπουργείου ανάπτυξης ενώ εξέφρασε την σιγουριά ότι όλα θα εξελιχθούν ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο δηλώσεών του για τις πληρωμές του ΕΣΠΑ επεσήμανε τα εξής: «Κάνουμε αγώνα δρόμου και το πιο πιθανό είναι να έχω και συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου ανάπτυξης αλλά και σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες τρέχουμε την υπόθεση που αφορούν τις πληρωμές του ΕΣΠΑ, να πετύχουμε τους στόχους δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014 να απορροφήσουμε τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας και είμαστε σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες που είναι σε εγρήγορση ειδικά η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή Αιγαίου αλλά και οι φορείς υλοποίησης των έργων και φυσικά οι υπηρεσίες της περιφέρειας ώστε στις 31/12 να είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αξιοποιήσαμε το σύνολο των πόρων που είχαμε στη διάθεσή μας για το 2014.

Όπως και τις άλλες χρονιές έτσι και φέτος ελπίζουμε ότι η ΠΝΑΙ θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ. Εκφράζω τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά»
Ο κ. Κόκκινος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, τους καθαρισμούς των ποταμιών και τη συμμετοχή του στην επιτροπή περιφερειών της ΕΕ. Αναλυτικά είπε τα εξής:

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις
«Από την πλευρά της ΠΝΑΙ συνδιοργανώνουμε με το δήμο και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες καλούμε τους πολίτες και τους επισκέπτες να τις στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε αυτές.
Είναι εκδηλώσεις αγάπης που απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας μας που έχει ανάγκης από ανακούφιση και κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης.
Αυτές οι βραδιές που θα διοργανώσουμε μαζί με το δήμο θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τους καθαρισμούς
«Και αν και τα τεχνικά έργα δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς μου αλλά γνωρίζετε τις πιέσεις που άσκησα στο γ.γρ. αποκεντρωμένης διοίκησης για να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις που ζητήθηκαν.
Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων με τον καθαρισμό των ποταμών και μένει η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για να ξεκινήσουν τα έργα, την ίδια ώρα που εμείς συνεχίζουμε τους καθαρισμούς».

Στην επιτροπή περιφερειών της ΕΕ
«Στην επιτροπή περιφερειών που εκπροσώπησα τη χώρα μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Ελληνικής αντιπροσωπείας που είναι πολύ μεγάλη τιμή στο πρόσωπο το δικό μου και κατ’ επέκταση στους πολίτες των νησιών μας που ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης, πήγε σε αυτό το ανώτατο όργανο της ΕΕ.
Είναι καθοριστικό όργανο το οποίο παίρνει αποφάσεις σε μεγάλα ζητήματα και οφείλω να πω ότι την ώρα που τοποθετούμουν σε θέματα επείγοντα για την περιοχή μας την ώρα που μιλούσα για αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, απέναντί μου είχα ανθρώπους οι οποίοι κοιτούσαν με κριτικό μάτι αυτά τα οποία έλεγα.

Όλοι δήλωσαν τη συμπάθεια στη χώρα μας και συμφώνησαν με τα λεγόμενά μου όμως όλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας.
Είναι γνωστές οι εξελίξεις και στον Ευρωπαϊκό χώρο γι αυτά που γίνονται στη χώρα μας. Επισημαίνω ότι η Γερμανία φέτος θα καταγράψει μετά από πολλά χρόνια ύφεση».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο