Γιώργος Χατζημάρκος: Να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις

Γιώργος Χατζημάρκος: Να σταθούμε όρθιοι και  να παλέψουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις

Γιώργος Χατζημάρκος: Να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 489 ΦΟΡΕΣ

Να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νέα χρονιά, ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής μας και τους νησιώτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς χτες και ο περιφερειάρχης δέχτηκε στο γραφείο του συλλόγους και φορείς που του είπαν κάλαντα και παραδοσιακά εορταστικά τραγούδια, ανταλλάσσοντας μαζί του ευχές για τη νέα χρονιά.
Παραδοσιακά κάλαντα από τον πολιτιστικό σύλλογο Κοσκινού
Παραδοσιακά κάλαντα από τον πολιτιστικό σύλλογο Κοσκινού


Μαζί του ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής πολιτικής και πρωτογενή τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, οι αντιπεριφερειάρχες βιομηχανίας, ενέργειας-φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης και κοινωνικής μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος δημόσιας υγείας Νίκος Καραμαρίτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου.

Ενότητα και σκληρή δουλειά για τον τόπο, ζήτησε από όλους ο κ. Χατζημάρκος και για μία ακόμα φορά επεσήμανε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.
Παράλληλα θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι έρχονται δύσκολες μέρες όμως η περιφερειακή αρχή όπως διαβεβαίωσε θα κάνει ότι είναι δυνατό για την ευημερία του τόπου.
Ευχές από τον όμιλο Φουσκωτών
Ευχές από τον όμιλο Φουσκωτών

Ειδικότερα με αφορμή τον ερχομό του νέου χρόνου ο κ. Χατζημάρκος στο εορταστικό του μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αυτές τις ημέρες, η ανάγκη να δούμε τις γιορτές σαν σημείο επανεκκίνησης, σαν αφετηρία και εφαλτήριο για ένα άλμα προς το μέλλον, είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά.

Σήμερα, με την πεποίθηση ότι το μέλλον φέρνει αυτό που εμείς οι ίδιοι έχουμε σχεδιάσει, πιστέψει και αγωνιστεί, εύχομαι το 2015 να αφήσει οριστικά στο παρελθόν όσα μας κράτησαν καθηλωμένους, όσα μας γύρισαν δεκαετίες πίσω.
Να είναι μια χρονιά που θα εκπληρώσει τις ατομικές και συλλογικές ελπίδες και προσδοκίες, για ουσιαστική ανάκαμψη και ευημερία, που θα επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και του τόπου μας, που θα βάλει γερά τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Μια χρονιά που θα δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα για αναγέννηση, για μια νέα πορεία.
Κοιτώντας του συμπολίτες μου, τους περήφανους νησιώτες στα μάτια, σήμερα, τους καλώ να δείξουν ομοψυχία και να δείξουμε όλοι μαζί, σε όλη την Ελλάδα, τι σημαίνει να είσαι νησιώτης, να είσαι αγωνιστής, να ξέρεις να κρατάς ψηλά το κεφάλι και στα δύσκολα και να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον.
Το 2015, μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά των νησιών μας. Μας αξίζει και θα το επιτύχουμε.
Τραγούδια από μέλη του ΚΑΠΗ
Τραγούδια από μέλη του ΚΑΠΗ


Όχι άλλα λόγια λοιπόν. Ευχή και υπόσχεσή : Το 2015, χρονιά πράξεων, αλήθειας και καθαρών λύσεων.
Καλή χρονιά σε όλους!»

Μήνυμα Χ. Κόκκινου
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και αλληλεγγύη, ζήτησε να απομονωθεί ο λαϊκισμός και το ψέμα αλλά προπάντων ο διχασμός.
Συγκεκριμένα στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: «Eύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να χαρίσει υγεία , ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Να είναι έτος ελπίδας , δημιουργίας και εθνικής ανάτασης για τον τόπο . Η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής , ώστε με σταθερότητα και υπευθυνότητα να γίνει η ελληνική κοινωνία, μια κοινωνία προόδου και ευημερίας για όλα τα μέλη της.

Με ενότητα , κοινό βηματισμό και κοινή στόχευση , έχοντας ως σταθερές τις αξίες και τα ιδανικά , που στηρίχτηκε διαχρονικά η Ελλάδα να προχωρήσουμε όλοι μαζί . Απομονώνουμε τον λαϊκισμό , το ψέμα και τον διχασμό και προτάσσουμε την εντιμότητα , την αποτελεσματική δουλειά και την υπευθυνότητα και φεύγουμε με βήματα προς το μέλλον. Γιατί το αύριο ανήκει σε αυτούς που το οραματίζονται και το προετοιμάζουν .

Με σεβασμό και αγάπη προς όλους εύχομαι το 2015 να ικανοποιήσει κάθε ατομική και συλλογική προσδοκία και να είναι η χρονιά που η Ελλάδα μας θα πορευτεί στο δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».

Μήνυμα Επιμελητηρίου
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προσπάθεια όλης της κοινωνίας να σταθεί όρθια έχοντας να παλέψει τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα.

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Ο χρόνος που πέρασε έστω και αν δεν τον ξαναδούμε ημερολογιακά, δεν καταργείται, δεν αντικαθίσταται. Έγινε άλλο ένα κομμάτι από τη ζωή μας, από την αλήθεια μας και την ιστορία τη δική μας και του κόσμου μας. Τον κουβαλάμε μέσα μας σαν βίωμα και εμπειρία.

Γι αυτό, η αλλαγή του χρόνου είναι πάντα για όλους μας μια ευκαιρία απολογισμού για το χρόνο που φεύγει και στοχασμού για το χρόνο που έρχεται καθώς τώρα δρασκελίζουμε το κατώφλι του.

Η Νέα Χρονιά ας αναζωπυρώσει τη δύναμη της ελπίδας στον καθένα από μας, τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, σε μια κοινωνία που παλεύει για να κρατηθεί όρθια και να συνεχίσει.

Ας γίνει η κινητήρια δύναμη, για τη συνέχεια, για τη νέα αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος. Για τη νέα πορεία που θα μας οδηγήσει ξανά σε καλύτερες μέρες.
Θερμές ευχές για Καλή Χρονιά, με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο