Υπουργική απόφαση για τη μονάδα ΚΤΕΟ

Υπουργική απόφαση για τη μονάδα ΚΤΕΟ

Υπουργική απόφαση για τη μονάδα ΚΤΕΟ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1036 ΦΟΡΕΣ

Μια οφειλόμενη ενημέρωση για την κινητή μονάδα ΚΤΕΟ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάθαμε ότι ο αρμόδιος υπουργός υπέγραψε την σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία της κινητής μονάδας ΚΤΕΟ η οποία για διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε, ήταν και είναι παροπλισμένη έξω από το Γραφείο Συγκοινωνιών Ρόδου επειδή έπρεπε να «αναβαθμισθεί»!

Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή είχε προβεί σε ενέργειες για την επαναλειτουργία της μονάδας οι οποίες όμως δεν ήταν οι δέουσες ώστε να πεισθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να κάνει τα αυτονόητα.

Οφείλω να τονίσω ότι ένα από τα θέματα για τα οποία είχα δεσμευτεί προσωπικά προεκλογικά, ήταν η προσπάθεια για την επαναλειτουργία της κινητής μονάδας του ΚΤΕΟ.

Και αυτό γιατί ήταν ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τα δύο νησιά μας Κάρπαθο και Κάσο, αφού στις 31/12/2014 έληγε η προθεσμία παράτασης που δόθηκε να μην επιβάλλονται πρόστιμα σε ΙΧ αυτοκίνητα που δεν είχαν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ από τότε που η κινητή μονάδα έπαψε να έρχεται στο νησί μας.

Όπως είναι γνωστό, στην αρχή της θητείας μας αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΚΤΕΛ Καρπάθου για τη μεταφορά των μαθητών, αφού η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία δεν ενέκρινε τη σύμβαση, εάν μεταξύ των δικαιολογητικών που απαιτούντο δεν ήταν και το πιστοποιητικό ελέγχου των λεωφορείων από το ΚΤΕΟ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διοίκηση του ΚΤΕΛ να αναγκασθεί να στείλει τα λεωφορεία στο ΚΤΕΟ της Ρόδου για έλεγχο με το πλοίο «Πρέβελης» με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να μετακινηθούν οι μαθητές στο νησί μας με καθυστέρηση 15 ημερών και πλέον!

Πέραν όμως του ότι τα περισσότερα οχήματα δημόσιας χρήσης που κυκλοφορούν στην Κάρπαθο και την Κάσο δεν έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο ετήσιο έλεγχο ΚΤΕΟ, υπάρχουν και 2.500 περίπου ΙΧ αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και τα ενοικιαζόμενα, τα οποία δεν έχουν περάσει τον έλεγχο της διετίας.

Με αυτά τα δεδομένα υπήρχε επιτακτική η ανάγκη να ενεργήσουμε, ώστε να πεισθεί ο αρμόδιος υπουργός να υπογράψει την απόφαση για την επαναλειτουργία της μονάδας ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά 3.000 περίπου αυτοκινήτων στη Ρόδο και για να μην επιβάλλονται πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους από την αρχή του χρόνου αφού έληξε η περίοδος ανοχής.

Για τον σκοπό αυτό, ζήτησα από το αρμόδιο Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου μας τα στοιχεία με τον αριθμό των οχημάτων Ι.Χ και Δ.Χ που κυκλοφορούν σε Κάρπαθο και Κάσο, πόσες φορές είχε επισκεφθεί τα δύο νησιά η κινητή μονάδα, πόσα αυτοκίνητα ελέγχθησαν και τι ποσό είχε εισπραχθεί.

Με τα στοιχεία αυτά καταγεγραμμένα σε επίσημο έγγραφο, κατά την παραμονή μου στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου επισκέφθηκα τον συμπατριώτη μας βουλευτή κ. Μάνο Κόνσολα και μεταξύ των θεμάτων που του έθεσα, ήταν και το θέμα της κινητής μονάδας του ΚΤΕΟ, ζητώντας του να επισκεφθούμε τον αρμόδιο υπουργό.

Πράγματι, ο κ. Κόνσολας έκλεισε ραντεβού με τον υπουργό κ. Παπαδόπουλο τον οποίο συναντήσαμε στη Βουλή και εκεί του παρέδωσα το σχετικό έγγραφο με τα στοιχεία, τον ενημέρωσα για το πρόβλημα το οποίο είναι και πρόβλημα άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, και του ζητήσαμε να υπογραφεί η απόφαση για την επαναλειτουργία της κινητής μονάδας.

Ο κ. υπουργός μας υποσχέθηκε ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπέγραφε την απόφαση.

Πέρασαν από τότε δύο περίπου μήνες χωρίς η υπόσχεση του υπουργού να γίνει πράξη. Ενόχλησα ξανά τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο κ. Κόνσολας έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην τελευταία επίσκεψη του βουλευτή στην Κάρπαθο κατά τη συνάντησή μας στο γραφείο μου στο Επαρχείο, του ζήτησα να ενοχλήσουμε ξανά τον κ. υπουργό και πράγματι υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο τόσο από τον κ. Κόνσολα όσο και από εμένα και πήραμε ξανά τη διαβεβαίωση ότι μέσα σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η απόφαση.

Τελικά και με σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον κ. Παπαδόπουλο , μετά παρέλευση αρκετών ημερών ο κ. υπουργός έβαλε την υπογραφή του και η «ακίνητη» μονάδα του ΚΤΕΟ θα γίνει ξανά κινητή και θα λύσει ένα σοβαρό και χρονίζων πρόβλημα που απασχολεί τα νησιά μας.

Θέλω έστω και μετά από αυτή τη δαιδαλώδη διαδικασία που προηγήθηκε, να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Παπαδόπουλο, το βουλευτή κ. Μάνο Κόνσολα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινο, τους συναδέλφους Επάρχους και όσους συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο για την επίλυση του προβλήματος.

Ευελπιστώ ότι θα γίνουν άμεσα οι διαδικασίες και οι παρεμβάσεις ώστε η μονάδα να είναι σε θέση να κινηθεί και να αρχίσει τις επισκέψεις στα νησιά και βέβαια θα ζητήσω το πρόγραμμα των περιοδειών να ξεκινήσει από την Κάρπαθο και την Κάσο αφού τα δύο νησιά μας είναι τα πλέον απομακρυσμένα, είναι εκτός κορμού και έχουν και έναν πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων όλων των κατηγοριών.

Ελπίζω πως σύντομα θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Τέλος θέλω να κάνω γνωστό, ότι πολύ σύντομα , μέσα στο Γεννάρη το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου μας θα διεκπεραιώνει όλες εκείνες τις υπηρεσίες τις οποίες κάνει η Διεύθυνση Μεταφορών Ρόδου, αφού ήδη εγκαταστήσαμε ένα ΟΝLINE σύστημα επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας στη Ρόδο (το οποίο ήταν ξεχασμένο μέσα στα συρτάρια της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής) και το οποίο ήταν απαραίτητο να εγκατασταθεί για να αποφεύγονται οι δαπανηρές και γεμάτες ταλαιπωρία μετακινήσεις των συμπολιτών μας στη Ρόδο για απλά θέματα όπως την έκδοση και την ανανέωση διπλωμάτων, ταξινομήσεις, καταθέσεις πινακίδων, εξετάσεις για απόκτηση διπλωμάτων και άλλα.

Για το θέμα αυτό θα εκδοθεί στον κατάλληλο χρόνο αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο.

Γιάννης Γ. Μηνατσής
Έπαρχος Καρπάθου

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας