Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα στη Μεσαιωνική Πόλη

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 993 ΦΟΡΕΣ

Αυτό υπόσχεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Κακούλης

Αποφασισμένος να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε ότι αφορά την πρόσβαση στη Μεσαιωνική μας Πόλη εμφανίζεται σε δηλώσεις του στη "Ροδιακή" ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη Μεσαιωνική πόλη κ. Γιώργος Κακούλης.
Αποφασισμένος να εφαρμοστεί η νομιμότητα στην Παλιά Πόλη φαίνεται ο αντιδήμαρχος-υπεύθυνος για τα θέματα της Παλιάς Πόλης κ. Γιώργος Κακούλης
Αποφασισμένος να εφαρμοστεί η νομιμότητα στην Παλιά Πόλη φαίνεται ο αντιδήμαρχος-υπεύθυνος για τα θέματα της Παλιάς Πόλης κ. Γιώργος Κακούλης

Ο κ. Κακούλης σχεδόν αγανακτισμένος από τη νοοτροπία του κόσμου που παρκάρει τα αυτοκίνητά του μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη, μιλώντας στη "Ροδιακή" επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει έλεγχος όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα.

Ο ίδιος έχει ήδη προτείνει να συστηθούν επιτροπές- ελεγκτικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η ανοχή, ενώ επισημαίνει πως είναι αναγκαία και η συμβολή της αστυνομίας, η οποία θα πρέπει καθημερινά να κάνει ελέγχους και να γράφει τους παράνομα σταθμευμένους οδηγούς Ι.Χ. και δικύκλων.


Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, οι βυθιζόμενες μπάρες που θα έπρεπε να έχουν λειτουργήσει από το 2011, πρόκειται να λειτουργήσουν πριν την έναρξη της σεζόν, αφού βρίσκεται σε επαφή με την αρμόδια εταιρεία, η οποία μόλις πραγματοποιήσει την απαραίτητη συντήρηση, θα τις θέσει σε λειτουργία. "Υπάρχει καλό σύστημα, δεν έχει όμως εφαρμοστεί ποτέ.

Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε, αυτή η αυθαιρεσία στην Παλιά Πόλη πρέπει να σταματήσει" ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων μιλώντας στη "Ροδιακή". Ενώ συνέχισε αναφέροντας "η Παλιά Πόλη θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν ξεχωριστή οντότητα, να έχει δικό της συνεργείο πρασίνου, συνεργείο που θα αποκαθιστά το βοτσαλωτό όποτε αυτό χαλάει, αστυνομία κ.λπ."


Η κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού ιδίως το χειμώνα η διέλευση οχημάτων αλλά και η στάθμευση είναι ανεξέλεγκτη για το Μνημείο Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς το οποίο και οι ίδιοι οι πολίτες αυτού του νησιού θα έπρεπε να φυλούν σαν κόρη οφθαλμού και όχι να έχουν "ανάγκη" από νόμους και τροχαία.

Στην ανεξέλεγκτη στάθμευση βέβαια, θα πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Μεσαιωνική Πόλη, όπως την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, τα ετοιμόρροπα σπίτια, τις πινακίδες των καταστημάτων κ.α. που όλα αυτά συνθέτουν το χάος και την αυθαιρεσία που επικρατεί χειμώνα- καλοκαίρι, αλλά και την ασέβεια προς το "κόσμημα" του νησιού μας.


Επιτακτική βέβαια είναι και η ανάγκη για τη συμβολή της αστυνομίας προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, αφού τουλάχιστον και μέχρι να τοποθετηθούν οι βυθιζόμενες μπάρες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί καθημερινά, αποτρέποντας τον κόσμο να εισέλθει της Παλιάς Πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόσφατα η "Ροδιακή" σε δημοσίευμά της αναφέρθηκε στην ελλιπή αστυνόμευση στην Παλιά Πόλη, με αποτέλεσμα να θυμίζει ένα ξέφραγο αμπέλι στο οποίο ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να υπολογίζει τη ζημιά που επιφέρει στο Μνημείο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης