Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Μπεν που χάθηκε στην Κω

Ανοίγει ξανά ο φάκελος  του Μπεν που χάθηκε στην Κω

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του Μπεν που χάθηκε στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1221 ΦΟΡΕΣ

Το εκ νέου άνοιγμα της έρευνας στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει τις ενέργειες της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσιρ.

Ο μικρός Βρετανός από το Σέφιλντ είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ βρισκόταν στην Κω με την οικογένειά του.

Η μητέρα του Κέρι είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας να εγκρίνει ειδική χρηματοδότηση προς την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής της ώστε να ξεκινήσει νέα έρευνα.

Η Κέρι Νίνταμ είχε μάλιστα απειλήσει την κυβέρνηση με αγωγή σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός της, καθώς 8 εκατομμύρια λίρες είχαν δοθεί στη βρετανική αστυνομία στην περίπτωση των ερευνών για τον εντοπισμό της Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε το 2007 ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο. Η αστυνομική διεύθυνση του Νοτίου Γιόρκσιρ θα καταρτίσει στο ενδιάμεσο ένα σχέδιο δράσης, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει την αποστολή αξιωματικών στην Ελλάδα.

Ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής». Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν μάλιστα να μείνουν μόνιμα στο νησί.

Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και έφθασε μέχρι και την Κύπρο, αλλά το παιδί δεν βρέθηκε.
Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.

Ο Μπεν θα είναι σήμερα 25 ετών αν ζει.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία