Προφυλακίστηκαν για τη ληστεία στο ζαχαροπλαστείο

Προφυλακίστηκαν  για τη ληστεία στο  ζαχαροπλαστείο

Προφυλακίστηκαν για τη ληστεία στο ζαχαροπλαστείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους ο 26χρονος και ο 28χρονος που κατηγορούνται για την ληστεία που διέπραξαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ζαχαροπλαστείο στην πόλη της Ρόδου.

Και οι δύο δράστες, οι οποίοι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, προσήχθησαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους (ληστεία από κοινού).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται τονίζοντας πως και οι δύο είναι εξαρτημένοι από ουσίες.

Με σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου τόσο ο 26χρονος όσο και ο 28χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται πως ο 26χρονος είναι η δεύτερη φορά που διαπράττει ληστεία στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο, αφού το ίδιο είχε κάνει με άλλο συγκατηγορούμενο και τον Ιανουάριο του 2014, πράξη για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πάντως η τελευταία ληστεία έγινε από τον 26χρονο και τον 28χρονο στις 7 Ιανουαρίου 2015 δέκα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ οπότε και οι δύο δράστες μπήκαν στο ζαχαροπλαστείο «Σαβοϊδάκης» επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου.

Οι δύο άνδρες φορούσαν ο ένας κουκούλα από μπουφάν και ο άλλος σκούφο χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ ο ένας εξ αυτών κρατούσε και μία πέτρα στα χέρια του.

Μόλις μπήκαν στο κατάστημα ο άλλος δράστης πήρε ένα μπουκάλι και το εκσφενδόνισε στον χώρο ενώ παράλληλα ανάγκασαν την υπάλληλο του καταστήματος να τους δώσει το ποσό των 165 ευρώ από την ταμειακή και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεση της, χθες το πρωί εντόπισε τους δύο δράστες οι οποίοι μέχρι το μεσημέρι συνελήφθησαν.

Ο 26χρονος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα, ενώ και οι δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο