Συνεδριάζει αύριο η διακομματική επιτροπή

Συνεδριάζει αύριο η διακομματική επιτροπή

Συνεδριάζει αύριο η διακομματική επιτροπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Ποιά είναι τα εκλογικά τμήματα που καταργούνται

Για τη συγχώνευση των εκλογικών τμημάτων στο νησί της Ρόδου, η οποία γνωστοποιήθηκε με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μίλησε, χθες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο οποίος και εξέφρασε τη διαφωνία του.

Καταρχήν, αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή στο Δημαρχιακό Μέγαρο προκειμένου να καθοριστούν οι χώροι και οι όροι διεξαγωγής των εκλογών. Επίσης, ο τρόπος και τα μέσα προβολής που θα διατεθούν στους υποψηφίους των κομμάτων από το Δήμο αλλά και οι κανόνες που διέπουν την εκλογική διαδικασία.

Για τα εκλογικά τμήματα
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, με την εγκύκλιο, έχουμε μείωση κατά 27 εκλογικά τμήματα στο νησί τα οποία αφορούν:

Για την πόλη της Ρόδου καταργούνται: Ο 1ος βρεφονηπιακός σταθμός Ρόδου, ένα τμήμα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δύο τμήματα από την Καπνοβιομηχανία, το 3ο δημοτικό σχολείο Ρόδου, ένα τμήμα του στο 3ο γυμνάσιο Ρόδου, ένα τμήμα στο 4ο γυμνάσιο Ρόδου, το ΤΕΙ ειδικής αγωγής και τα δύο τμήματα, ένα τμήμα στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου, το 17ο δημοτικό σχολείο Ρόδου ένα τμήμα, στο 2ο ΤΕΕ Ρόδου δύο τμήματα, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ρόδου δύο τμήματα, το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου δεν θα είναι εκλογικό τμήμα.

Στο υπόλοιπο νησί καταργούνται: Στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου καταργούνται και τα δύο τμήματα, ένα τμήμα στο 1ο δημοτικό Αφάντου και ένα τμήμα στο 2ο δημοτικό Αφάντου, 2 τμήματα του 2ου δημοτικού σχολείου Ιαλυσού, ένα Τμήμα από το δημοτικό σχολείο Καλυθιών και ένα τμήμα από το δημοτικό σχολείο Κοσκινού. Στην Κρεμαστή ένα από τα τμήματα στο Γυμνάσιο, ένα από το Λύκειο και στα Μαριτσά ένα τμήμα που βρίσκεται στο νηπιαγωγείο εκεί.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, στην πράξη, θα συμπτυχθούν τα τμήματα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει γνωστή τη διαφωνία του και το γεγονός ότι δεν πήρε μέρος στη διαδικασία αφού του είπαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

«Εμείς, απλά, θα αυξήσουμε τα παραβάν προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, αλλά, με τη μικρή μου εμπειρία και για όσα έχω ίδιαν άποψη, διαφωνώ», είπε, στη συνέχεια, και εξήγησε ότι, για παράδειγμα, τα αφήνουν σε χωριά που έχουν 540 ψηφοφόρους, που συνήθως ψηφίσουν τόσοι. Δηλαδή, αύξησαν τον αριθμό των ψηφοφόρων ανά τμήμα, τους πήγαν, δηλαδή, στους 650 εγγεγραμμένους.

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτό θα δημιουργήσουν πρόβλημα κυρίως σε μεγάλα χωριά διότι τα’ Αφάντου ο Αρχάγγελος, η Κρεμαστή είναι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και τώρα θα έχουμε 650 άτομα ενώ θα μπορούσαν σε μικρά χωριά που είναι 540 ψηφοφόροι και έχουν δύο τμήματα να τα κάνουν ένα. Όπως είπε, δεν διαφωνεί στη συγχώνευση των τμημάτων για να μειωθεί το εκλογικό κόστος αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να εξυπηρετείται ο εκλογέας που πάει να ψηφίσει.

Γι’ αυτό, έχει δώσει εντολή να αυξηθούν τα παραβάν προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος να ψηφίσει.
Όσο αφορά στους υπαλλήλους, υπάρχει εντολή για απεργία ωστόσο έχει την αίσθηση ότι, στο τέλος, δεν θα συμβεί αυτό, όπως κάθε φορά αλλά θα βρεθεί μία λύση”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο