Προφυλακίστηκαν και οι δύο για τη “λεηλασία” ξενοδοχείου

Προφυλακίστηκαν και οι δύο  για τη “λεηλασία” ξενοδοχείου

Προφυλακίστηκαν και οι δύο για τη “λεηλασία” ξενοδοχείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ

Ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στο χώρο για να κάνουν χρήση ναρκωτικών

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν προχθές μετά τις απολογίες τους οι δύο άνδρες ηλικίας 34 και 31 ετών που συνελήφθησαν στην Ιαλυσό και κατηγορούνται ότι «ξήλωσαν εξοπλισμό ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής.”

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ειδικότερα ο 31χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Νικήτα Μπόλκα ισχυρίστηκε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως πράγματι την ημέρα της σύλληψής τους πήγε μαζί με τον 34χρονο στο ξενοδοχείο προκειμένου να κάνουν χρήση, αφού το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται ο χώρος από τοξικομανείς.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την κλοπή μόνο της τηλεόρασης που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ σε ότι αφορά τα διάφορα εργαλεία, δήλωσε πως ήταν στο αυτοκίνητο του όχι για να τα χρησιμοποιεί σε διαρρήξεις αλλά γιατί τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του είναι υδραυλικοί και χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων. Μάλιστα ο 31χρονος προσκόμισε και σχετικές βεβαιώσεις από τις εργασίες που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη των δύο δραστών έγινε στις 13 Ιανουαρίου 2015 στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που κατασχέθηκαν μαζί με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 13 Ιανουαρίου οι κατηγορούμενοι μπήκαν σε ξενοδοχείο, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας στην περιοχή της Ιαλυσού και επιχείρησαν να αφαιρέσουν εξοπλισμό «ξηλώνοντας» χάλκινες σωληνώσεις, βρύσες, τηλεοράσεις κ.α., αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον υπεύθυνο της επιχείρησης. Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., και ύστερα από έρευνα και πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.


Σε χώρους-δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς και μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου δράστη που εντοπίστηκε εξωτερικά της επιχείρησης, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και μια τηλεόραση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι από 23.12.2014 οι κατηγορούμενοι είχαν παραβιάσει επανειλημμένως την συγκεκριμένη επιχείρηση και έχουν αφαιρέσει τμηματικά διάφορα είδη εγκαταστάσεων ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών