Νέες πτωχεύσεις t.o's: Rubicon στη Ρωσία, NewsTravel στην Ουκρανία

Νέες πτωχεύσεις t.o's: Rubicon στη Ρωσία, NewsTravel στην Ουκρανία

Νέες πτωχεύσεις t.o's: Rubicon στη Ρωσία, NewsTravel στην Ουκρανία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

Συνεργάζονταν και με ξενοδοχεία στη Ρόδο

Άλλο ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Ρωσία πτώχευσε. Πρόκειται για το γραφείο Rubicon, το οποίο πωλούσε προγράμματα περιηγήσεων μεταξύ άλλων και του πρακτορείου Pegas Touristik, το οποίο συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά του.

To ταξιδιωτικό γραφείο Rubicon δήλωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητες τους και αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ο κύκλος των πτωχεύσεων ρωσικών ταξιδιωτικών γραφείων ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Σημαντικό ρόλο τους τελευταίους μήνες στην πτώχευση και νέων ταξιδιωτικών γραφείων παίζει η κάθετη πτώση της τιμής του ρουβλίου έναντι των βασικών νομισμάτων που έχει καταστήσει ακριβά τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό.

Φήμες, εξάλλου, περί πτώχευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού "Astravel"διαψεύστηκαν από τον γενικό διευθυντή του με δηλώσεις στο interfax, λέγοντας ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν, λειτουργώνας πάντως κανονικά.

** Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ώρες, όπως αποκαλύπτει το tourismlobby, πτώχευσε έναςαπό τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους (προ κρίσης) tour operators της χώρας, το News Travel, το οποίο διακινούσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε πάνω από 30 προορισμούς εξωτερικού και φυσικά με πολύ μεγάλη κίνηση και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας.

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το tourismlobby, το News Travel συνεργαζόταν με αρκετά ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική και Κέρκυρα.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

ΤτΕ: Στα 20,6 δισ. ευρώ τα έσοδα της Ελλάδας από τον Τουρισμό το 2023

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό