Στο εδώλιο Ισραηλινοί και δύο Αιγύπτιοι για δουλεμπόριο

Στο εδώλιο Ισραηλινοί και δύο Αιγύπτιοι για δουλεμπόριο

Στο εδώλιο Ισραηλινοί και δύο Αιγύπτιοι για δουλεμπόριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν αύριο, ένας Ισραηλινός και δύο Αιγύπτιοι οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο κατηγορούμενοι για τη μεταφορά με ταχύπλοο σκάφος των 18 παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του κατάφερε να συλλάβει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αμέσως μόλις το σκάφος με τους 18 λαθρομετανάστες και τους δύο χειριστές, κατέπλευσε στις 18 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου.

Όμως όλα ξεκίνησαν μερικές ημέρες πριν όταν έφθασαν στο νησί μας ο 61χρονος Ισραηλινός και ο 40χρονος Αιγύπτιος, οι οποίοι και φέρονται να προετοίμασαν το ταξίδι που θα έκαναν. Αφού λοιπόν βρήκαν το σκάφος και κανόνισαν τις λεπτομέρειες ο 61χρονος πήρε μαζί του τον 34χρονο Αιγύπτιο και ξεκίνησαν για τα απέναντι παράλια.

Εκεί επιβίβασαν τους 18 παράνομους μετανάστες (13 άνδρες και 5 γυναίκες) και ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στη Ρόδο. Στις 19 Μαρτίου 2014 περίπου στις 12 το μεσημέρι το μηχανοκίνητο σκάφος μήκους έξι μέτρων εντοπίστηκε από το προσωπικό του πλωτού του Λιμενικού στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου.

Μόλις το σκάφος προσέγγισε στην ακτή (είχε μείνει από καύσιμα) έγινε αιφνιδιασμός από τους λιμενικούς, οι οποίοι αφού το ακινητοποίησαν σε έρευνα που έκαναν βρήκαν τους παράνομους μετανάστες και τους διακινητές τους και τους συνέλαβαν.

Στην συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη και του 40χρονου Αιγύπτιου ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκαν αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος Ισραηλινός ισχυρίστηκε πως ήρθε στο νησί μας με σκοπό να αγοράσει το σκάφος του 46χρονου για λογαριασμό τρίτων αλλοδαπών. Το σκάφος θα το αγόραζε 6000 ευρώ και θα το πουλούσε τα διπλάσια, ωστόσο δεν μπορούσε να το κάνει εφόσον οι αγοραστές δεν συμφωνούσαν ότι τους άρεσε.

Για αυτό όπως είπε, και πήγε στα τουρκικά παράλια προκειμένου να το δουν οι ενδιαφερόμενοι και βέβαια να του δώσουν τα χρήματα. Όμως εκεί, ο αλλοδαπός με τον οποίο συνομιλούσε για την αγοραπωλησία, υπό την απειλή όπλου άρχισε να επιβιβάζει τους μετανάστες στο σκάφος και στη συνέχεια ανάγκασε τον 61χρονο (όπως είπε) να το οδηγήσει πίσω στη Ρόδο.

Από την πλευρά τους και οι δύο Αιγύπτιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Συγκεκριμένα ο 34χρονος είπε πως ξεκίνησε μαζί με τον 61χρονο με σκοπό να πάνε για ψάρεμα στην Σύμη, όπως τουλάχιστον του είχε πει. Δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι θα κατέληγαν στα απέναντι τουρκικά παράλια και βέβαια ούτε ότι θα μετέφεραν παράνομους μετανάστες.

Ο ίδιος επεσήμανε πως όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε ήταν αργά και μόνο όταν έφθασαν κοντά στην ακτή στη Ρόδο κατάφερε να ξεφύγει και να καταγγείλει το γεγονός στις διωκτικές αρχές.

Ουδεμία σχέση με την υπόθεση δήλωσε ότι έχει και ο 40χρονος Αιγύπτιος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήρθε στο νησί μας με σκοπό να βοηθήσει στις επισκευές σκαφών αφού αυτή είναι η δουλειά του. Ο 40χρονος δήλωσε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για όλα όσα έκανε ο 61χρονος.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου ο 61χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου