Το απύθμενο θράσος του Γ. Παπανδρέου

Το απύθμενο θράσος του Γ. Παπανδρέου

Το απύθμενο θράσος του Γ. Παπανδρέου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Ε, αυτό δεν το περίμενα ούτε με σφαίρες ούτε σαν όνειρο! Και δεν πίστευα στα αισθητήρια όργανα της οράσεως και ακοής μου, ο Γ.Α.Π. να κάνει δικό του Κόμμα!!! Αν είναι δυνατόν! Κι αν είναι δυνατόν να συγκεντρώσει τόσους φανατικούς οπαδούς ανά την Ελλάδα και να σχηματίσει πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων Βουλευτών σ’ όλους τους νομούς της χώρας! Τσιμπάτε με να ξυπνήσω γιατί κάτι δεν πάει καλά με τους σύγχρονους ΄Ελληνες.

Αμνησία έχουν πάθει ή ομαδικό μαγνητισμό και ψύχωση, που τους ακολουθεί από τον λαοπλάνο πατέρα του; Πώς του’ ρθε του παιδιού να μπεί στην «σέντρα» του πολιτικού παιγνιδιού; Γιατί; Δεν του φθαναν τα αυτογκόλ που έβαλε στην Κυβέρνησή του όταν ήταν Πρωθυπουργός για λίγα φεγγάρια; Τι φαντάστηκε;

Ότι θα αποσπούσε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ή ότι θα συνεργαζόταν μαζί του; Τον άδειασαν αμέσως! Δεν το είδατε; Θα έπαιρνε ψήφους από το ΠΟΤΑΜΙ; Την ΔΗΜΑΡ; Τους ΑΝ.ΕΛ.; Μ’ αυτοί είναι άσπιλοι ακόμα ,κι αυτός καταλερωμένος! Από το Κ.Κ.Ε. ή την Χρυσή Αυγή; Αυτοί είναι κόντρα στην Ε.Ε. ΄Αρα η μόνη δεξαμενή (που έγινε πιά βρυσούλα) ήτο το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Και τι έκαμε; Τόσπασε στα δύο και παίρνει ο χοντρός τα 3 κι ο λιγνός τα 2%... Αλήθεια , ποιος τον έβαλε;

Οι απανταχού της υφηλίου Ροδόσταυροι , (αφού εικονίζεται σε πολλά sites του internet με τις κορδέλλες, τα μετάλλια και τα σύμβολά τους επάνω του) ή ξένα κέντρα εξουσίας και ξένα συμφέροντα; Και γιατί άραγε; Τα λέω αυτά γιατί το I.Q. του δεν φθάνει για τέτοιες δυναμικές προσωπικές πρωτοβουλίες. Ακόμα πέφτει από το ποδήλατό του και τα λόγια του είναι γεμάτα «σαρδάμ».

Συγκρινόμενος δε με τον Ε. Βενιζέλο , είναι η νύχτα με την ‘μέρα! Κάποιοι λένε ότι επιδιώκει την είσοδό του στη Βουλή , ως αρχηγός Κόμματος διότι φοβάται την σπάθα της Δικαιοσύνης, αφού είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει είτε οι Χρυσαυγίτες μπουν σε Κυβέρνηση συνεργασίας, του την έχουν φυλαγμένη για Ειδικό Δικαστήριο, επειδή διέπραξε –λένε- το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ως πρωθυπουργός, επικαλούμενοι τους εξής λόγους:
1) Ως Πρωθυπουργός ώφειλε και ηδύνατο να γνωρίζει ότι όλες οι χώρες του κόσμου χρωστούν χρήματα η μια στην άλλη και συνεχίζουν τις οικονομικές συναλλαγές των με το δούναι και λαβείν και η χρέωση ή πίστωση να ανεβαζοκατεβάζει το Ενεργητικό και Παθητικό τους , χωρίς να καταρρέουν! Και ποτέ , μα ποτέ δεν βγήκε πρωθυπουργός από το ακρητικότατο μέρος της Επικράτειάς του να πει ότι « δυστυχώς χρεοκοπήσαμε και η χώρα χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας».

2) Ως Υπουργός παρελθόντων Κυβερνήσεων και ως υποψήφιος Πρωθυπουργός εγνώριζε καλώς τα οικονομικά της χώρας και συνεπώς στο προεκλογικό «debate” του με τον Κώστα Καραμανλή, διέπραξε το έγκλημα της απάτης (εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, για υφαρπαγή της ψήφου του) με το υπέροχο, το ανεπανάληπτο και αλησμόνητο εις τους αιώνες: «Λεφτά υπάρχουν»! Αλλά και νωρίτερα , ως Υπουργός Εξωτερικών της τότε κυβέρνησης Σημίτη ώφειλε και ηδύνατο να γνωρίζει τα εθνικά, τα οικονομικά και τα διεθνή προβλήματα της χώρας και ώφειλε να προωθούσε λύσεις αυτών διά του Εθνικού Κοινοβουλίου.
3) Ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα έτη 2007-2009 ώφειλε και ηδύνατο να συναινέσει και συμφωνήσει με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την λήψη μέτρων ανάκαμψης της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας και παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις του Καραμανλή, δεν το έπραξε αλλά τουναντίον έφερε πεισματική αρνητική τοποθέτηση σ’ όλες τις προτάσεις (για ΟΤΕ, ΔΕΗ,αγρότες, COSCO κλπ) αντιπροτείνοντας –ως λύση των προβλημάτων –μόνον εκλογές! Διότι μόνο μέλημά του δεν ήτο η σωτηρία της χώρας , αλλά η επιθυμία του να χρησθεί κι αυτός πάση θυσία Πρωθυπουργός!

4) Ως πρωθυπουργός πλέον της χώρας, άφησε να παρέλθη ολόκληρον έτος (2009-2010) ανενεργόν και δεν έλαβεν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για ανάκαμψη της οικονομίας και περιορισμό των σπαταλών του δημοσίου χρήματος. Αλλά τι να πει κανείς; Αφού στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν περιόρισε τις σπατάλες κι είναι χρεωμένο κι έχει φάει τις κρατικές επιχορηγήσεις ως το 2016;;

5) Παρά τις προτροπές της Αντιπολίτευσης για συντονισμό δράσεων επέδειξεν αδιαφορία και αρνητικά αντανακλαστικά. Και όχι μόνον! Δημιούργησεν επιπλέον 77 φορείς και υπηρεσίες, διορίζοντας παρανόμως πλειάδας ημετέρων , παρά τις συστάσεις της Ε.Ε. περί περιορισμού των κρατικών υπαλλήλων.

6) Όταν άρχισαν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις των ξένων Χρηματοπιστωτικών Οίκων κατά των Ελληνικών ομολόγων και εκτίνασσαν τα «sprents” σε δυσθεώρητα ύψη, επέδειξεν εγκληματικήν αδιαφορίαν και δεν ζήτησε την άμεση πολιτική στήριξη της Ευρωπ. Ενωσης. Αλλά πολύ αργότερα υπέγραψε- ερήμην του ελληνικού λαού και ερήμην του Εθνικού Κοινοβουλίου- δυσβάσταχτες συμφωνίες, δίχως καμίαν αντίρρηση.

7) Το 2009 με τον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου διόγκωσε το ΄ελλειμμα του Ισοζυγίου της χώρας, δίνοντας στους ξένους εταίρους μας διαφορετικά στοιχεία απ’αυτά που έβγαζε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το Γεν.Λογ.του Κράτους και η Τράπεζα τ. Ελλάδος. ΄Ετσι παρέδωσεν αμαχητί την χώρα στην ΤΡΟΙΚΑ και στο ΔΝΤ, που αφαιμάσσουν έκτοτε τον ελληνικό λαό με συνεχή και δυσβάσταχτα χρέη και υπέρογκους φόρους, εξευτελίζοντας την προσωπική αξιοπρέπεια των Ελλήνων (που κατήντησαν ζητιάνοι στα κοινωνικά συσσίτια ή μετανάστες στο εξωτερικό, τα παιδιά μας).

8) Κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και στραγγάλισε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που αντί να τονώσει την ελληνική βιομηχανία, βιοτεχνία, γεωργία κλπ, προκάλεσε πρωτοφανή ύφεση. Αλλά δεν έχει το «γνώθι σαυτόν» και επιρρίπτει τις ευθύνες της τραγωδίας μας στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ γνωρίζει καλώς ότι τα δεινά της χώρας μας άρχισαν επί του δημαγωγού πατρός του Ανδρέα, με το ρηθέν «Τσοβόλα, δώστα όλα» και που συνεχίσθησαν κατόπιν επί κυβερνήσεων Σημίτη με το φιάσκο του Χρηματιστηρίου και την υποχρεωτική ένταξη της δραχμής στο Ευρώ, ερήμην του ελληνικού λαού (διότι-λέει-θα τρώγαμε με ..χρυσά κουτάλια).

Κι αντί λοιπόν ν’ αποχωρήσει ο κ. Γ.Α.Π. συνέχιζε να θέλει πεισματικά να κυβερνά , παρά την απώλεια της δεδηλωμένης (αφού όλες οι τότε δημοσκοπήσεις τον έφεραν κάτω του 20%), λέγοντας ψευδώς ότι «ο λαός δεν θέλει εκλογές».

9) Διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την δημιουργία των προβληματικών , ατελέσφορων και αντιλειτουργικών Καλλικρατικών Δήμων που ώδευσαν κι αυτοί σε χρεωκοπία.

10) Εξανάγκασε σε μαζική μετανάστευση το ενεργό και εξειδικευμένο ελληνικό εργατικό δυναμικό και διέλυσε οικογένειες, λες κι είμαστε σε πολεμική περίοδο.

11) Ωφειλε και ηδύνατο να γνωρίζει ότι οι ξένοι πάντοτε ήθελαν και θέλουν την υποδούλωση της Ελλάδος και την αγορά των περιουσιών και του πλούτου μας σε εξευτελιστικές τιμές. Και δεν έπραξε κάτι για αποτροπή των κινδύνων αυτών.

12) Τροποποίησε (εγκληματικώς) τον Νόμο περί Ελληνικής Ιθαγένειας , ανοίγοντας έτσι τις πύλες της Ελλάδος για Ελληνοποιήσεις χιλιάδων λαθρομεταναστών σε σύντομο χρονικό διάστημα.
13) Εξευτέλισε τον Ελληνικό Λαό στους ξένους ομολόγους του λέγοντας ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες και διευθαρμένοι».

14) Δεν πάταξε –παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του-την φοροδιαφυγή και την εκροή Κεφαλαίων στο εξωτερικό αλλά στραγγάλισε τους μισθοσυντήρητους , τους συνταξιούχους και τους νομοταγείς πολίτες της χώρας , ενώ το δημόσιο χρέος διογκώνετο.

15) Δεν είναι ΄Ελλην στην ψυχή, στο φρόνημα, στο νου, στην καρδιά, στην πίστη, αλλ’ Ελλην κατ’ επιλογήν», ως δήλωσε ο ίδιος. Και δεν γνωρίζει καλώς την Ελληνική Γλώσσα και χρησιμοποιεί πάντα τις σημειώσεις τρίτων στις ομιλίες του. Κι είναι-λένε-αδιανόητο σε καιρό ειρήνης , δημοκρατίας και συμμετοχής μας στην Ε.Ε. ο Ελληνικός λαός και η εθνική κυριαρχία να υποδουλωθεί σε ξένα συμφέροντα, ανατρέποντας ανεπανόρθωτα την ευμάρεια και αγοραστική μας ικανότητα.

16) Δεν διακήρυξε (ως ώφειλε και ηδύνατο και ως έπραξε η Κύπρος) την Ελληνική ΑΟΖ σε Μεσόγειο , Αιγαίο και Ιόνιο, παρά την επιδίωξη των ενδιαφερομένων χωρών, με συνέπεια τώρα η Τουρκία ν’ αλωνίζει όχι μόνο σ’ Ανατολική Μεσόγειο αλλά και μέσα στο Αιγαίο(!) δεσμεύοντας με NAYTEX για ολόκληρο χρόνο(!) περιοχές στο βόρειο και νότιο Αιγαίο λες κι είναι δικές της! Και κάνοντας βόλτες με πολεμικά πλοία και υποβρύχια ως τις ακτές της Αττικής! Και πετά τα πολεμικά της αεροσκάφη οπλισμένα πάνω από τα νησιά μας κάνοντας μάλιστα εικονικούς βομβαρδισμούς αυτών , χωρίς εμείς να τολμούμε να καταρρίψουμε ουδένα!!
17) Ακόμη-λένε- ότι με την απρόσμενη (σχιζοφρενική;;) συμπεριφορά του την 2α -11-2011 που απείλησε με Δημοψήφισμα (για το χρέος) τρέλλανε τα εθνικά , Ευρωπαϊκά και διεθνή Τραπεζικά Συστήματα, μ’αποτέλεσμα την απέχθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας και τις επιπλέον πιέσεις αυτών προς την χώρα μας , ενώ αντιθέτως οι Πορτογάλλοι, Ισλανδοί και Ισπανοί ευρέθησαν σε ευνοϊκότερη θέση.

Και επειδή τα αρνητικά της Πρωθυπουργίας του δεν εξαντλούνται σ’ ένα άρθρο της εφημερίδος που μας φιλοξενεί, κλείνω με τις παρατηρήσεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:

«Ο Γ.Α.Π. είναι μια περίεργη προσωπικότητα. Κυριαρχείται από ανασφάλεια και πολλά κόμπλεξ που οφείλονται στο χαμηλό διανοητικό του επίπεδο και στο πρόβλημα χειρισμού της Ελληνικής Γλώσσης .

Δυστυχώς για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ ο Γ.Α.Π. εκλέχθηκε πρωθυπουργός . Ηταν ο μοιραίος ηγέτης που οδήγησε την χώρα στο Μνημόνιο και στην διάλυση επειδή δεν ήθελε ν’ ακούει λέξη για μέτρα.

Ο Παπακων/νου που οδηγείται σαν αρνί στη σφαγή , του ζήτησε 4 φορές να πάρει μέτρα –μεταφέροντας τα τελεσίγραφα των Βρυξελλών και τις 4 υπέστη βρώμικη επίθεση από τους «κηπουρούς» και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ»

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
Πρώην Τμημ/χης Τραπέζης τ.Ελλάδος, Νομικός, Οικονομολόγος, Πολιτειολόγος, Εκπαιδευτικός, λογοτέχνης και Δ/ντης του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;