Προφυλακίστηκε 30χρονος Ροδίτης που εμπλέκεται σε σπείρα διακίνησης

Προφυλακίστηκε 30χρονος Ροδίτης που εμπλέκεται σε σπείρα διακίνησης

Προφυλακίστηκε 30χρονος Ροδίτης που εμπλέκεται σε σπείρα διακίνησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 793 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 25χρονη Βουλγάρα κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 30χρονος Ροδίτης που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε «σπείρα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 25χρονη Βουλγάρα φίλη του.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ο 30χρονος Ροδίτης αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε πως είναι εδώ και πολλά χρόνια εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλλει προσπάθειες να ξεφύγει εντούτοις μόλις ηρεμήσει πάλι τον προσεγγίζουν και υποτροπιάζει. Το ίδιο είπε, συνέβη και στην περίπτωση αυτή, αφού ο 41χρονος Αλβανός έστειλε λίγο καιρό πριν με δικό του άνθρωπο πέντε φορές από 10 γραμ. ηρωίνης χωρίς να του ζητήσει χρήματα. Ο 30χρονος βρισκόμενος όπως είπε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση όχι μόνο έκανε χρήση της ποσότητας αυτής αλλά και κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα και πάλι να εθιστεί. Λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του ο Αλβανός τηλεφώνησε στον 30χρονο και του είπε πως του είχε υποχρέωση για αυτό και θα του έστελνε ποσότητα ναρκωτικών την οποία θα έδινε σε άλλο άτομο και θα έπαιρνε 20 γραμ. ηρωίνης για αυτό.

Ο 30χρονος είπε πως ουδέποτε πήρε άλλη ποσότητα και ανακάλεσε τα όσα προανακριτικά είχε καταθέσει, δηλώνοντας πως βρισκόταν σε κατάσταση στέρησης και μη έχοντος ικανότητα καταλογισμού, ενώ προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη.
Είπε επίσης πως χρειάζεται 1-5 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας ημερησίως και πως ουδέποτε διέθεσε άλλη ποσότητα από αυτήν που βρέθηκε στην κατοχή του, αλλά ούτε και κοκαΐνη.

Σχετικά με την 25χρονη φίλη του δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.
Το ίδιο άλλωστε ισχυρίστηκε και η αλλοδαπή απολογούμενη, δηλώνοντας πως αν το είχε αντιληφθεί δεν θα είχε αφήσει τον 30χρονο να φέρει τις ουσίες σπίτι τους.

Η ίδια είπε δε ότι ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή της, οποιαδήποτε δοσοληψία του 30χρονου.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 30χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ η 25χρονη Βουλγάρα αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα στην Κρήτη όπου θα διαμένει και της απαγόρευσης μετάβασης της στην Ρόδο έως την εκδίκαση της υπόθεσής της από το αρμόδιο δικαστήριο.

Πως συνελήφθησαν
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι συνέλαβαν τελικώς προχθές έναν 30χρονο Ροδίτη και μία 25χρονη από την Βουλγαρία ενώ κατασχέθηκαν και 660 γραμμάρια ηρωίνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποσότητες των ναρκωτικών θα διατίθεντο σε τοξικομανείς της περιοχής μας, ενώ η όλη «δουλειά» γινόταν υπό τις εντολές του 41χρονου Αλβανού ισοβίτη έγκλειστου (για άλλες υποθέσεις) στις φυλακές!
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε και από την αστυνομία, ο 41χρονος Αλβανός με ενέργειές του προμήθευε στον 30χρονο ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και κανόνιζε τις διαδικασίες διακίνησής τους σε τοξικομανείς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Ο 30χρονος αναλάμβανε την παραλαβή, τη φύλαξη στο σπίτι του από κοινού με την 25χρονη και το διαμοιρασμό των ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα ο 30χρονος είχε προμηθευτεί με τον τρόπο αυτό από άγνωστο ή άγνωστα άτομα ένα κιλό ηρωίνη και μισό κιλό κοκαΐνη. Από τις ποσότητες αυτές την κοκαΐνη την διέθεσε ολόκληρη, ενώ την ηρωίνη την «έσπασε» και την διοχέτευε στην «αγορά».
Στις 16 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που είχαν θέσει το τελευταίο διάστημα σε παρακολούθηση τον 30χρονο, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τον ακινητοποίησαν την ώρα που βγήκε από το σπίτι του και πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του.

Σε έλεγχο που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει 7-8 «φιξάκια» ηρωίνης, χρήματα αλλά και κινητά τηλέφωνα.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 30χρονου, όπου διαμένει με την 25χρονη στην Κρεμαστή όπου και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε το χώρο ως κρύπτη ναρκωτικών. Εκεί εντοπίστηκαν διάφορα «φιξάκια» ηρωίνης, δύο συσκευασίες με 106 γραμ. και 487 γραμ. ηρωίνης αντίστοιχα, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ ακολούθησε και μία δεύτερη έρευνα στο πατρικό σπίτι του 30χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου και εκεί βρέθηκαν έτοιμα «φιξάκια» ηρωίνης.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ηρωίνη συνολικού βάρους 660,4 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 3 Κινητά τηλέφωνα
• 285 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο