Ροδίτης εμπλέκεται σε εισαγωγή ναρκωτικών

Ροδίτης εμπλέκεται σε εισαγωγή ναρκωτικών

Ροδίτης εμπλέκεται σε εισαγωγή ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1915 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 100 κιλά της ναρκωτικής ουσίας khat με δέματα- Τι ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία

Η εμπλοκή ενός Ροδίτη σε μεγάλη υπόθεση μεταφοράς και αποστολής ναρκωτικών ουσιών, διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την εισαγωγή της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ από χώρες της Αφρικής με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων, στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντόπισαν αρκετά δέματα τα οποία περιείχαν μεγάλες ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ και οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φέρονται να ξεπερνούν τα 100 κιλά.


Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι αστυνομικοί στην εξέλιξη των ερευνών οδηγήθηκαν σε δύο άτομα ένα εκ των οποίων φέρεται να διαμένει στο νησί μας και το οποίο σε συνεργασία με ένα δεύτερο από την Αθήνα θα παραλάμβανε τις ποσότητες προκειμένου στην συνέχεια να τις αποστείλει σε άλλη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως και στις αρχές Δεκεμβρίου 2014 είχε συλληφθεί 63χρονος ημεδαπός συνταξιούχος εκπαιδευτικός στο αεροδρόμιο Αθηνών, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά από διάφορες χώρες της Αφρικής στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.

Συγκεκριμένα και τότε, υπάλληλοι του Τελωνείου στο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντόπισαν και κατέσχεσαν, σε 8 ταχ. δέματα προερχόμενα από Ναϊρόμπι, τη ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ, βάρους 68 κιλών και 860 γρ.
Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, την 08-12-2014, σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Πετραλώνων,

από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ και μετά τη σύλληψη του 63χρονου ημεδαπού, εντοπίστηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές του Αερολιμένα ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, άλλα 12 δέματα με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 108 κιλών, προερχόμενα από Ναϊρόμπι, επ' ονόματι του συλληφθέντος. Επίσης εντοπίστηκαν ακόμη 2 δέματα από ΓΚΑΝΑ περιέχοντα την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 18 κιλών, με παραλήπτη τον συλληφθέντα.


Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στις Η.Π.Α.

Άμεσα ενημερώθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA) για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες, καθώς προέκυψαν διευθύνσεις και στοιχεία παραληπτών στις Η.Π.Α


Τι ανακοίνωσε επι του θέματος η αστυνομία

Προχθές (21.1.2015), σε αποθήκη των ΕΛ.ΤΑ. στην πόλη της Ρόδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οκτώ δέματα που περιείχαν ποσότητα αποξηραμένων φύλλων «ΚΗΑΤ» συνολικού βάρους 62 κιλών και 288 γραμμαρίων.

Εξακριβώθηκε άμεσα η εμπλοκή δυο ημεδαπών ηλικίας 36 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή - προώθηση τους σε τρίτη χώρα.

Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε χθες (22.1.2015) στην Εισαγγελία Ρόδου και αφού εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα, σήμερα το πρωί συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου ο 51χρονος, ενώ ο 36χρονος αναζητείται.


Αναλυτικότερα, τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στη Ρόδο εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης παράδοσης 46.650 γραμμαρίων «ΚΗΑΤ», που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών – Ελ. Βενιζέλος.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος εισήγαγε τα ναρκωτικά από την Αιθιοπία με ταχυδρομικά δέματα, μέσω του αεροδρομίου Αθηνών και στη συνέχεια έστειλε μέρος τους στα ΕΛ.ΤΑ. Ρόδου με παραλήπτη τον 51χρονο, προκειμένου να τα προωθήσει στις Η.Π.Α.


Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του 51χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δυο παραστατικά αποστολής δεμάτων στις Η.Π.Α., καθώς και αποδεικτικά εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών
ποσών μεταξύ των κατηγορούμενων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με συναρμόδιες Κεντρικές Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο