Θα δικαστούν τρεις Κινέζοι που μαχαίρωσαν συμπατριώτη τους

Θα δικαστούν τρεις Κινέζοι που μαχαίρωσαν συμπατριώτη τους

Θα δικαστούν τρεις Κινέζοι που μαχαίρωσαν συμπατριώτη τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν την προσεχή Δευτέρα, τρεις Κινέζοι ηλικίας 29, 25 και 35 ετών, που τον Ιούνιο του 2012 με δύο μαχαιριές, η μία πάνω από την καρδιά, επιχείρησαν να «λύσουν» τις διαφορές που είχαν με 38χρονο ομοεθνή τους με αποτέλεσμα να τον στείλουν τραυματισμένο στο νοσοκομείο! Αφορμή για να συμβούν όλα αυτά είχε αποτελέσει η διαμάχη που είχαν οι αλλοδαποί για τη… δικαιοδοσία της παραλίας των Κολυμπίων όπου θα έκαναν μασάζ! Σε βάρος του 35χρονου Κινέζου καθώς και δύο ομοεθνών του ηλικίας 29 και 25 ετών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον 35χρονο) και για άμεση συνέργεια στη πράξη αυτή για τους άλλους δύο, ενώ όλους βάραινε και η κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Τον Οκτώβριο του 2013 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου το οποίο, μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνης σωματική βλάβη για τον 35χρονο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και από 3 μήνες για τις κατηγορίες της οπλοφορίας, οπλοχρησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα (σύνολο 27 μήνες φυλάκιση). Σε ότι αφορά τον 29χρονο και τον 25χρονο απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και κρίθηκαν ένοχοι μόνο για την παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ ο καθένας. Και για τους τρεις το πρωτόδικο δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές τους επί τριετία, ενώ άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Σημειώνεται πως ο καβγάς μεταξύ των αλλοδαπών ξεκίνησε για άγνωστους λόγους στη μία και μισή το μεσημέρι στις 27 Ιουνίου 2012 στην παραλία Κολυμπίων. Όταν τα «αίματα» άναψαν για τα καλά, οι δύο δράστες (29 και 25 ετών) ακινητοποίησαν τον 38χρονο συμπατριώτη τους και ο τρίτος (35χρονος) του επέφερε δύο μαχαιριές μία στο στήθος πάνω από την καρδιά και μία στον ώμο με φορά από πάνω προς τα κάτω. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου εντόπισαν στην περιοχή του Αρχαγγέλου τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν. Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι (συλληφθέντες και παθών) διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί, βάσει των όσων έχει καταθέσει στην αστυνομία η σύζυγος του 38χρονου Κινέζου, επισημαίνοντας πως το μαχαίρι ανήκε στον παθόντα και ότι έγινε ήταν νόμιμη άμυνα. Τους ισχυρισμούς αυτούς επανέλαβαν και χθες ενώπιον του δικαστηρίου με αποτέλεσμα οι δύο Κινέζοι να αθωωθούν και να μετατραπεί η κατηγορία για τον τρίτο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών