Ξέφραγο αμπέλι το Πρασονήσι!

Ξέφραγο αμπέλι το Πρασονήσι!

Ξέφραγο αμπέλι το Πρασονήσι!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 638 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση εκφράζει ο πρόεδρος της κοινότητας Κατταβιάς

Τον έντονο προβληματισμό του, αλλά και την ανησυχία του, για την περιοχή της Κατταβιάς και του Πρασονησίου, περιέγραψε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς, Νίκος Ζαννετάκης.

Ο ίδιος όντας έμπειρος στα Αυτοδιοικητικά, αφού συμμετέχει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στα κοινά, αναφέρεται κυρίως στα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και όπως λέει αναζητεί κάθε πιθανό τρόπο επίλυσής τους, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι η νέα τουριστική σεζόν θα τους βρει και πάλι απροετοίμαστους.

Ο κ. Ζαννετάκης απαριθμεί ως το νούμερο ένα πρόβλημα, το Πρασονήσι. Όπως χαρακτηριστικά είπε «το καλοκαίρι φιλοξενεί 2.500-3.000 κόσμο ημερησίως, αλλά δεν υπάρχουν καθόλου έργα υποδομής. Επικρατεί η αναρχία, ενώ δεν υπάρχει καθόλου αστυνόμευση».

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά επικρατεί το απόλυτο χάος με τα τροχόσπιτα, αλλά και με τις σκηνές, που πολλοί φεύγοντας αφήνουν… εκεί, για να ξαναέρθουν του χρόνου.



Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ήδη μια πρώτη συνεννόηση με συνεργείο του δήμου, ώστε να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πάντως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν στην περιοχή. Ο κ. Ζαννετάκης ως ηλεκτρολόγος-υδραυλικός, καταφέρνει με προσωπική εργασία, αλλά και με δικά του έξοδα, να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Κοινότητάς του (π.χ. αλλαγές στις λάμπες).

Μιλάει όμως ξεκάθαρα για την συνεργασία με τον δήμο Ρόδου: «Οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου μέχρι σήμερα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι άλλαξε η Δημοτική Αρχή. Κάνουμε ακόμη υπομονή. Ακόμη και κάποιο πρόβλημα να έχουμε, χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να βρούμε μέσω τηλεφώνου κάποιους από τους αρμόδιους αντιδημάρχους».

Γι’ αυτό ο κ. Ζαννετάκης, όπως υπογραμμίζει, στην πρώτη ευκαιρία που θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, θα μεταφέρει την πρόταση των δέκα προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, ανά μήνα ένας από τους προέδρους να έχει εναλλάξ την ευθύνη του συντονισμού και της επικοινωνίας με τα κεντρικά του δήμου Ρόδου, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα σε αυτό τον τομέα, λόγω της αλλαγής μοντέλου και της απουσίας χωρικού αντιδημάρχου.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς