Αποφασίστηκαν ομοφώνως οι περικοπές στο δήμο

Αποφασίστηκαν ομοφώνως  οι περικοπές στο δήμο

Αποφασίστηκαν ομοφώνως οι περικοπές στο δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ομόφωνα έγιναν αποδεκτές, προχθές το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, οι προτάσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και τις δραματικές περικοπές στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι Διευθύνσεις του Δήμου, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, προκειμένου να αναπληρωθούν οι μεγάλες απώλειες εσόδων μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και εκείνο που μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης της δημοτικής πλειοψηφίας προχθές το βράδυ καθώς, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτή τη στιγμή αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, για το θέμα αυτό, είχε συνέλθει η Οικονομική Επιτροπή υπό τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στην οποία και παρουσιάστηκε η εισήγηση του κ. Περδίκη η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει περικοπές λειτουργικών δαπανών, αναζήτηση εσόδων καθώς και περικοπές στις επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων και Οργανισμών του Δήμου.
Προχθές το βράδυ, λοιπόν, ο κ. Περδίκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του στη Δημοτική Αρχή ενώ παρών ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Θόδωρας Παπαγεωργίου. Ο Αντιδήμαρχος επανέλαβε προς όλους την ανάγκη να γίνουν δραματικές μειώσεις των εξόδων σε όλες τις υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις που έχουν υπό την εποπτεία τους καθώς και εσωτερικές μειώσεις σε κωδικούς. Επίσης, θα γίνει ένας εξορθολογισμός στις προμήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι, τουλάχιστον όσοι ήταν παρόντες, συμφώνησαν με την εισήγηση του κ. Περδίκη η οποία, βέβαια, έγινε έπειτα από συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμαρχο. Και ο τελευταίος τους μίλησε προς την κατεύθυνση αυτή, τονίζοντας ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το θέμα, η εισήγηση του κ. Περδίκη δηλαδή, αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση.

Για το ΣτΕ: «Δεν επηρεαζόμαστε»!
Να μην…“τσιμπάνε” με το “ράδιο αρβύλα” περί επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο, κάλεσε τους συνεργάτες του, προχθές το βράδυ, ο Δήμαρχος, λένε οι πληροφορίες.
Ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε το στίγμα της στάσης που θα τηρήσουν μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το ΣτΕ επί της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσαν σύμβουλοι της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη-υπολογίζεται, περίπου, σε είκοσι ημέρες-λέγοντας ότι δεν τους επηρεάζει και ότι συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους.
Επίσης, τόνισε προς όλους, ότι παραμένει η επίσημη δήλωση της Δημοτικής Αρχής που είχε γίνει δια του Αντιδημάρχου Τύπου κ. Τέρη Χατζηιωάννου και εμμένουν σ’ αυτήν.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας