Στη Βαρσοβία αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Μασάρων

Στη Βαρσοβία αντιπροσωπεία  του Γυμνασίου Μασάρων

Στη Βαρσοβία αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Μασάρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 623 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenus

Το σχολείο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τίτλο “Street Art Bridges Europe”, που έχει ως βασικό στόχο τις δημιουργίες τέχνης στους δρόμους και στους τοίχους.
«Η ανακύκλωση χαλασμένων θρανίων γίνεται τέχνη.»
«Η ανακύκλωση χαλασμένων θρανίων γίνεται τέχνη.»

Το γυμνάσιο Μασάρων πραγματοποίησε στη Βαρσοβία (Πολωνία) μεταξύ 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2014 την προγραμματισμένη επίσκεψη στο σχολείο Gimnazjum nr 16. Στη συνάντηση συμμετείχαν αποστολές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, και τη Σλοβακία.


Το σχολείο αντιπροσώπευσαν ο Διευθυντής του σχολείου Παντελής Βολονάκης και οι εκπαιδευτικοί Ανθούλας Χριστίνα και Γιασιράνης Στέφανος, με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων που έγιναν το σχολικό έτος 2013 -2014. Επίσης πραγματοποιήθηκε ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων με τις οποίες θα ασχοληθούν οι μαθητές το σχολικό έτος 2014 -2015, σε συνεργασία με τους καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων.


Το σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρει τα ακόλουθα:
“Κατά την παραμονή στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, μπορέσαμε να θαυμάσουμε το κέντρο της πόλης, το Εθνικό Στάδιο ενώ επισκεφθήκαμε επίσης το Επιστημονικό Κέντρο Κοπέρνικος, την Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης και άλλα αξιοθέατα.

Στις 27 Νοεμβρίου 2014, η ομάδα μαθητών του σχολείου μας έκανε μια περιήγηση στην πόλη της Ρόδου. Σκοπός της περιοδείας ήταν να επισκεφθεί διάφορα σημεία με γκράφιτι και άλλων μορφών τέχνης. Ευχαριστούμε την εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Rodos Cars για την προσφορά του βαν που μας διάθεσε.
«Το πιο γλυκό  γαϊδουράκι στη Ρόδο!!!»
«Το πιο γλυκό γαϊδουράκι στη Ρόδο!!!»


Πρώτα επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, όπου ανακαλύψαμε ότι είναι αρκετά εύκολο και διασκεδαστικό να διακοσμήσουμε το χώρο όπου περνάμε τόσες πολλές ώρες. Εξάλλου από την περσινή χρονιά που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα έχουμε κάνει αρκετά γκράφιτι και στο σχολείο μας με την παρουσία και της καλλιτεχνικής ομάδας Urbanact, οι οποίοι ήρθαν στη Ρόδο στις 22 Ιουνίου 2014 και με την συμμετοχή μαθητών του σχολείου ζωγράφισαν καταπληκτικές τοιχογραφίες, δίνοντας νέα ευχάριστη όψη στο σχολικό κτίριο του Γυμνασίου μας.

Στη συνέχεια, περιόδευσαν στην πόλη της Ρόδου και ανακαλύψαμε μερικά όμορφα κομμάτια της έκφρασης της τέχνης.
Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε επίσης μία νέα τοιχογραφία στο σχολείο με τα παιδιά της ομάδας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή καλλιτεχνικών Τσακίρη Αντώνη.
«Οι παράλληλες ζωές  δύο δέντρων» «Ο χορός  των πολύχρωμων πουλιών»
«Οι παράλληλες ζωές δύο δέντρων» «Ο χορός των πολύχρωμων πουλιών»

Εκτός από το καταπληκτικό Ελληνικό τοπίο που ζωγράφισαν στον τοίχο, θέλησαν να περάσουν και ένα μήνυμα. Ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη αλλά δεν πωλείται.


Ευχαριστούμε την επιχείρηση του Οικονόμου Κυριάκου για την προσφορά των χρωμάτων.
Η επόμενη επίσκεψη μας σε σχολείο της σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 15 Μαρτίου 2015 στη Γερμανία, στο σχολείο Realschule Traunreut 100χλμ περίπου από το Μόναχο. Η αποστολή μας θα είναι 2 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές. Δύο μαθητές μας μάλιστα θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών, αναπτύσσοντας προσωπικές γνωριμίες ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσουν τις ξένες γλώσσες σε μεγάλο βαθμό.
«Χορεύοντας  στο φως του φεγγαριού»
«Χορεύοντας στο φως του φεγγαριού»


Τέλος στις 13 – 17 Μαΐου ομάδα 3 καθηγητών και 4 μαθητών θα επισκεφθεί το σχολείο Istituto comprensivo Francesco Mina PaluboVia sandro pertini N. 40 Castelbuono στη Σικελία (Ιταλία) ολοκληρώνοντας τις μετακινήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα.
Θα σας ενημερώσουμε σχετικά για τις δραστηριότητες μας αλλά και για τις επισκέψεις αυτές όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας