Αναζητείται τρόπος για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναζητείται τρόπος για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναζητείται τρόπος για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Θα συναφθεί κοινή προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας

Σε σύναψη κοινής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, με επιχορήγηση 500 χιλιάδων ευρώ, προσανατολίζονται τώρα οι αρμόδιοι προκειμένου η Εταιρία να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα κατά τη θερινή σεζόν, μετά τις περικοπές που γίνονται στο Δήμο λόγω της κατάργησης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Για το θέμα αυτό, ενημέρωσε, χθες, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας ο οποίος, αρχικά, εξέθεσε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λέγοντας: «Όπως γνωρίζετε όλοι, μετά την κατάργηση του δημοτικού φόρου, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με τα οικονομικά του Δήμου και, προχθές, σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, συζητήσαμε το θέμα».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ενώ, αρχικά, είχαν σκοπό να κάνουν δύο ξεχωριστές προγραμματικές συμβάσεις, πρώτα για την Περιφέρεια και μετά με το Δήμο, τελικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο Δήμο με τα οικονομικά, αποφάσισαν να κάνουν μία π.σ. από κοινού η Περιφέρεια με τον Δήμο και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ούτως ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Εταιρία, τουλάχιστον για πέντε-έξι μήνες, όσο, δηλαδή, περίπου διαρκεί και η θερινή περίοδος.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ποσό με το οποίο θα επιχορηγηθεί η Εταιρία για να λειτουργήσει δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 500 χιλιάδες ευρώ διότι αν το ξεπεράσει, είναι υποχρεωτικό να πάνε σε άλλες διαδικασίες για προσυμβατικό έλεγχο, κάτι, όμως, που σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

Ο κ. Πάλλας ενημέρωσε και τον Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, και πιστεύει ότι θα συντάξουν την π.σ. με τα στελέχη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, θα την καταθέσουν στην Περιφέρεια και τον Δήμο ώστε να περάσει και από το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθεί.

«Και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για να μπορέσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να στηρίξει πάλι το νησί και την Πυροσβεστική κατ’ επέκταση, ούτως ώστε να έχουμε τα καλά αποτελέσματα που είχαμε και πέρυσι», είπε.

Όσο για το πότε θα γίνει αυτό, ανέφερε ότι, χθες το απόγευμα, επρόκειτο να έχουν συνάντηση στην έδρα της Εταιρίας, στην Ελεούσα, με τα στελέχη της, ώστε να συζητήσουν και να συντάξουν την π.σ. για να την καταθέσουν ενώ θα μιλήσει και με τον νομικό σύμβουλο της ΠΕΔ, τον κ. Νίκο Πέρο, να την εξετάσει ούτως ώστε να πάει στον Επίτροπο, να την εγκρίνει και μετά από δεκαπέντε ημέρες να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων.

Φέτος, προσανατολίζονται στην πρόσληψη ίδιου αριθμού με πέρυσι, δηλαδή 64 ατόμων συν ένας ειδικός συνεργάτης που είναι ένα λογιστικό γραφείο για να μπορεί να καλύπτει τη μισθοδοσία και ό,τι άλλο χρειάζεται για τους εργαζόμενους.

Βέβαια, ο κ. Πάλλας θα καλέσει και τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, τον κ. Νίκο Ρεσβάνη, προκειμένου να τον ενημερώσει και, στη συνέχεια, θα συγκαλέσει μία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας ούτε ώστε να είναι ενημερωμένοι όλοι που συμμετέχουν σ’ αυτό για τον προγραμματισμό που θα κάνουν.

Όσο για τον στόλο της, όπως είπε, τα αυτοκίνητα από πέρυσι είναι σε καλή λειτουργία αλλά θα ζητήσουν από το Δήμο να τους παραχωρήσουν άλλα τρία και εδικά ένα μεγάλο που είχαν και είναι πολύ καλό για πυρκαγιές και ευελπιστούν να το αποδεχθεί το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος, να τους τα παραχωρήσουν και να τα επισκευάσουν ώστε να είναι πλήρης ο στόλος της Εταιρίας και να μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες»

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια επέστρεψε αυτά τα τρία αυτοκίνητα που είχε πάρει όταν η Εταιρία ήταν ανενεργή αλλά, όπως είπε ο κ. Πάλλας, πρέπει να πάρει νέα απόφαση για την παραχώρησή τους. Και κλείνοντας είπε:

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και σ’ αυτό. Υπάρχει η καλή θέληση και η καλή συνεργασία και με την Περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης στηρίζει τη λειτουργία της Εταιρίας, το ίδιο και ο Δήμαρχος. Πιστεύω ότι δεν θα μείνουν στα λόγια μόνο και στις δηλώσεις ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είναι απαραίτητη, θα πρέπει να το δείξουν και στην πράξη».

Διαβάστε ακόμη

Καθημερινή επιτήρηση με πυροσβεστικά αεροσκάφη πάνω από τα δάση της Ρόδου

Επί τάπητος τέθηκαν στη Ρόδο τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Κώστας Σπανός: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον υπαρκτό κίνδυνο της λειψυδρίας»

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου