Δ. Τσίκκης: Εκπτώσεις και ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Δ. Τσίκκης: Εκπτώσεις και ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Δ. Τσίκκης: Εκπτώσεις και ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 909 ΦΟΡΕΣ

Στο κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον ρ/σ Sky ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Τσίκκης ο οποίος τόνισε ότι γνώμονας είναι η άσκηση πολιτικής με βάση τις ανάγκες των δημοτών.

Για το λόγο αυτό θα ισχύσει έκπτωση 70% στους πλημμυροπαθείς ενώ θα επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική στις μικρές κοινότητες. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Τσίκκη στον Sky:

«Αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Είναι θέμα χρόνου να έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο η νέα τιμολογιακή πολιτική για τη ΔΕΥΑΡ, γεγονός που είχε προαναγγείλει και η παράταξη Χατζηδιάκου προεκλογικά.

Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει η έκπτωση 70% στο τελευταίο τιμολόγιο του έτους 2013, αυτό δηλαδή που συμπεριλαμβάνει τον Νοέμβριο του 2013, στους δικαιούχους και πλημμυροπαθείς των περιοχών Αφάντου, Καλλιθέας, μέρους της πόλης της Ρόδου, Παστίδας, Μαριτσά, Ιαλυσό και Κρεμαστή.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκε η νέα τιμολογιακή πολιτική που θα αφορά στις μικρές κοινότητες της Ρόδου. Είναι γεγονός ότι η ΔΕΥΑΡ θα πρέπει να παρέχει ανάλογες υπηρεσίες σε όλο το νησί της Ρόδου.

Στις μικρές λοιπόν αυτές κοινότητες υπάρχουν κάποιες ανάλογες επιβαρύνσεις το τέλος 80%, το τέλος αποχέτευσης που εμείς προσανατολιζόμαστε να το μειώσουμε, που θα είναι και η πρώτη παρέμβαση που θα πραγματοποιήσουμε.

Εγιναν κάποια λάθη άθελα ενδεχομένως των προηγούμενων διοικήσεων ή μη ξέροντας την οικονομική κατάσταση στην οποία θα έρθουμε. Οπότε είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΡ να προχωρήσουμε με διαφορετική πολιτική.

Οσον αφορά τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ και το αν έχουν προβεί σε ρυθμίσεις οι μεγαλοοφειλέτες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ απάντησε :
Εχει δοθεί μία άτυπη παράταση στη δυνατότητα του όποιου καταναλωτή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για ρύθμιση. Θα πρέπει λοιπόν να σπεύσουν οι καταναλωτές γιατί πολύ σύντομα θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση ακόμη και να προβούμε σε διακοπές.

Είμαστε διατεθειμένοι σαν διοίκηση να κάνουμε 40 δόσεις. Ενδεχομένως να βοηθήσουμε και λίγο περισσότερο. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα αποπληρωμής μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ αλλά και από κάποια πρακτορεία του ΟΠΑΠ».

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024