Δεν κάνει πίσω o αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης

Δεν κάνει πίσω o αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης

Δεν κάνει πίσω o αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Περδίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1111 ΦΟΡΕΣ

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις με το δήμαρχο

Δεν κάνει πίσω, όπως δείχνουν όλα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης, όσο αφορά στις προτάσεις που κατέθεσε στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αναπλήρωση των εσόδων από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., κάτι που οδήγησε σε «διατάραξη» της σχέσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες, των οποίων τα γραφεία βρίσκονται στις δύο άκρες του πάνω ορόφου του Δημαρχιακού Μεγάρου, πέρα από τα τυπικά, έχουν να συζητήσουν ουσιαστικά από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής πριν από δέκα ημέρες περίπου!

Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση διαπιστώθηκαν αρκετές και θεμελιώδεις, θα έλεγε κανείς, διαφωνίες ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχό του σχετικά με τη δεξαμενή εσόδων που μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος για την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών στα έσοδά του, που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

«Εκρηκτικός» ο Αντιδήμαρχος, δεν είχε αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και με τον πιο ήρεμο τρόπο αφού η επιμονή του Δημάρχου σε ορισμένα, θεμελιώδη για τον ίδιο, ζητήματα, προκάλεσαν…την “έκρηξή” του.
Το θέμα είναι, όμως, το επείγον της κατάστασης. Όπως έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ο κ. Περδίκης, ο Δήμος πρέπει να κερδίσει το στοίχημα αυτούς τους πρώτους έξι μήνες του 2015 και να μην καταρρεύσει, αφού, σε διαφορετική περίπτωση θα μπει…σε μνημόνιο από το Παρατηρητήριο.

«Το χρέος μου το έκανα, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», φέρεται να λέει ο Αντιδήμαρχος στον στενό κύκλο συνεργατών του, όμως το μείζον αυτό θέμα όπως και η σχέση του με το Δήμαρχο μοιάζουν να έχουν μπει «στον πάγο» τις τελευταίες ημέρες, τη στιγμή που όσο περνάει ο καιρός η αναζήτηση λύσεων γίνεται όλο και πιο πιεστική.

Και τι πιο πιεστικό από τη μισθοδοσία του προσωπικού που αναμένεται μεν να «βγαίνει» αλλά οριακά και με το δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα…ατύχημα, όπως για παράδειγμα μείωση των ΚΑΠ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Περδίκης θεωρεί ότι, ήδη, χρονικά, ο Δήμος έχει μείνει πίσω στην αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού θέματος για την επιβίωσή του και ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί…χθες. Επίσης, θεωρεί ότι τις προτάσεις του τις κατέθεσε, είναι αυτές, και δεν κάνει πίσω.

Όσο για τη διαφωνία του με τον Δήμαρχο, αυτή έγκειται σε διάφορα σημεία της πρότασής του που, όμως, για τον ίδιο είναι βασικά. Τέτοιο είναι να σταματήσει η εκχώρηση εσόδων σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, να έρθουν στο Δήμο έσοδα από μισθώματα που έχουν εκχωρηθεί σε πρώην Επιχειρήσεις, όπως, επίσης, και οι παραλίες να μεταφερθούν από τη ΔΕΡΜΑΕ που τις διαχειρίζεται στο Δήμο, ώστε να αυξήσει τα έσοδά του.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ. Από την επίμαχη  συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ. Από την επίμαχη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «πάγωμα» αυτό που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα, έχει να κάνει και με την αναμονή της απόφασης από το ΣτΕ επί της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσαν μέλη της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη για το κύρος των εκλογών.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στη Δημοτική Αρχή, όσο και να κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα, αυτός δεν παύει να είναι ένας παράγοντας που τους πάει πίσω αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν στη λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων, να χαράξουν, δηλαδή, την πολιτική τους για τα μείζονα ζητήματα του νησιού, εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.

Πάντως, κύκλοι κοντά στον Αντιδήμαρχο λένε ότι δεν βάζει νερό στο κρασί του και ότι εκείνο που ζητάει είναι να γίνει ξανά η διαδικασία από την αρχή, δηλαδή να συνέλθει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή με αποκλειστικό θέμα τα μέτρα για την αντικατάσταση των απωλειών, να συμφωνήσουν και, στη συνέχεια, να καταθέσουν την τελική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα είναι, βέβαια, ότι και ο Δήμαρχος, από την πλευρά του εμφανίζεται να εμμένει στις θέσεις του, οπότε όλοι εύχονται να βρεθεί μία χρυσή τομή στην οποία θα συμφωνήσουν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και να «ξεμπλοκάρει» το θέμα, το οποίο, βέβαια, αφορά άμεσα τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών