Πυρ ομαδόν εναντίον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινου

Πυρ ομαδόν εναντίον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινου

Πυρ ομαδόν εναντίον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Από τους Θωμά Σωτρίλλη, Φιλήμονα Ζαννετίδη και Γιάννη Φλεβάρη

‘Εκλεισε οριστικά όπως φαίνεται η… πόρτα της παράταξης της πλειοψηφίας για τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, καθώς κορυφαία στελέχη της περιφερειακής διοίκησης, πήραν χτες θέση στο θέμα και παραδέχτηκαν ότι οι γέφυρες επικοινωνίας μαζί του είχαν κοπεί εδώ και πολύ καιρό.

Όλοι τους τόνισαν ότι ο ίδιος ο κ. Κόκκινος έθεσε τον εαυτόν του εκτός παράταξης με τη στάση του, και ότι ήταν εκείνος που αρνήθηκε να προσέλθει στην παράταξη όταν κλήθηκε από τον περιφερειάρχη για να συζητηθεί η στάση του και η σχέση του, με τα άλλα μέλη της.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε επιβεβαιώνοντας την κακή συνεργασία με τον κ. Κόκκινο. Μάλιστα μετέφερε την προσωπική του εμπειρία, σύμφωνα με την οποία ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο θεσμό του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πυρ ομαδόν εναντίον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινου


Ειδικότερα ανέφερε: «Η συνεργασία μας με τον κ. Κόκκινο δεν ήταν καλή. Παρότι βρισκόμαστε σε διπλανά γραφεία, δεν θεώρησε ότι ο θεσμός του Προεδρείου πρέπει να αξιολογείται και να τιμάται. Δυο φορές που είχαμε επαφή για θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή περιορίστηκε απλά σ’ ένα κομμάτι χαρτί από την γραμματέα του, για να το περάσω στα θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς καμία συνεργασία και συζήτηση.

Ένα χαρακτηριστικό γεγονός που με στενοχώρησε, συνέβη στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου «Ελπίδα», όπου εγώ εκπροσωπούσα τον Περιφερειάρχη και συνολικά την περιφερειακή αρχή. Αφού απηύθυνα τις ευχές μου εκ μέρους της Περιφέρειας , σηκώθηκε να μιλήσει στέλεχος του γραφείου του κ. Κόκκινου ( ο κ. Καραβόλιας) ως εκπρόσωπος ειδικά του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη.

Θεώρησα ότι αυτή η κίνηση αγνοούσε και απαξίωνε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνολικά την παράταξη, αφού ο κ. Κόκκινος με την στάση του διαχώριζε την θέση του από αυτήν. Προσπάθησα τρεις φορές να τον συναντήσω για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά για διάφορους λόγους και με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέστη ποτέ δυνατόν».

Δηλώσεις Φιλήμονα Ζαννετίδη
Ερωτηθείς ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης για το θέμα και για τις νέες αρμοδιότητες που του εκχώρησε ο περιφερειάρχης, απάντησε τα εξής: «Είναι τιμή για μένα, η εμπιστοσύνη που δείχνει ο περιφερειάρχης στο πρόσωπό μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, με περισσότερο το βάρος στους ώμους μου και με περισσότερη ευθύνη.



Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Σε ότι αφορά τον κ. Κόκκινο, έχει τεθεί εκτός παράταξης και πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει. Ο περιφερειάρχης έδωσε ευκαιρία τον κάλεσε για συζήτηση, δεν προσήλθε αυτά που λέει ότι δεν κλήθηκε είναι ψέμα, ενώπιον της παράταξης τον κάλεσε για συζήτηση και δεν προσήλθε.

Στις συναντήσεις της παράταξης ο κ. Κόκκινος ήταν απών. Είχε χαράξει μία προσωπική στρατηγική και κινούνταν σε προσωπικό επίπεδο. Η συνεργασία του με τους συναδέλφους δεν ήταν και η καλύτερη».

Δηλώσεις Γιάννη Φλεβάρη
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας βιομηχανίας και φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης στον οποίο επίσης εκχώρησε και νέες αρμοδιότητες ο κ. Χατζημάρκος.
Ειδικότερα μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε τα εξής:

«Με την τελευταία απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου μου έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και πρέπει να διατηρηθεί και για τις επόμενες γενιές, ώστε να διατηρηθεί η αειφορία και τα νησιά μας.
Πυρ ομαδόν εναντίον του αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκινου
Στο σχεδιασμό μας είναι συχνοί και τακτικοί έλεγχοι, γιατί το τμήμα περιβάλλοντος είναι ελεγκτικός μηχανισμός, για να διώκονται οι παραβάτες», είπε ενώ ειδικά για τον κ. Κόκκινο δήλωσε τα εξής:
«ουκ εν τω πολλώ το ευ», είναι σαφές ότι ο κ. Κόκκινος έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης. Πολιτικά ότι δηλώνει και ότι ισχυρίζεται αφορά τον εαυτό του και μόνο, στηρίζουμε τον περιφερειάρχη η παράταξη είναι ενωμένη, ο περιφερειάρχης πάντα με όπλο την αλήθεια πάντα με την καλή προσέγγιση χειρίστηκε τα πράγματα της περιφέρειας, όμως έχουμε μία ολόκληρη πενταετία μπροστά μας. Έπρεπε τα κακώς κείμενα να διορθωθούν τώρα. Παντού ακούμε θετικά σχόλια για την απόφαση να ξεκαθαρίσει νωρίς τα κακώς κείμενα. Τραβά το δρόμο του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια