Γ. Σακελλαρίδης: "Ο Βαρουφάκης κι ο Δραγασάκης δεν δέχθηκαν το προσχέδιο συμφωνίας που λένε οι FT"

Γ. Σακελλαρίδης: "Ο Βαρουφάκης κι ο Δραγασάκης δεν δέχθηκαν το προσχέδιο συμφωνίας που λένε οι FT"

Γ. Σακελλαρίδης: "Ο Βαρουφάκης κι ο Δραγασάκης δεν δέχθηκαν το προσχέδιο συμφωνίας που λένε οι FT"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 748 ΦΟΡΕΣ

Διαψεύδει το δημοσίευμα των Financial Times ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Δραγασάκης δεν είχαν δεχθεί, σε καμία περίπτωση, το προσχέδιο που δημοσιεύουν σήμερα οι F.T. Είχαν, βέβαια, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον ενημερώσουν και, προφανώς, για να του ζητήσουν την άποψη και συμβουλή του, ως όφειλαν να κάνουν".

Σε σημερινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε "πως μας ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης, η ουσία της συμφωνίας. Θεωρώ από τη μία ότι είναι, ας το πω, άκομψο να ζητάνε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει ένα κείμενο το οποίο μιλάει για συνέχιση της πολιτικής η οποία απορρίφθηκε στις 25 Γενάρη από τον ελληνικό λαό.

Εμάς αυτό που μας νοιάζει είναι τι θα περιέχει αυτό το νέο πρόγραμμα, η νέα συμφωνία, το πώς αυτή η «συμφωνία-γέφυρα» θα μπορέσει να δώσει ανάσα στον ελληνικό λαό, θα μπορέσει να δώσει ανάσα στο δημόσιο χρέος, θα μπορέσει να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία έτσι ώστε να μπορέσει να πατήσει στα πόδια της και να αναπτυχθεί".

Επιβεβαίωσε πως η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα: "Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την οποία η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια".

Για το ζήτημα του χρέους, είπε: "

"Το χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο και συνεχίζουμε με την ίδια άποψη για το χρέος. Ο κ. Βαρουφάκης, με αφορμή τη δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ -όταν είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από μια εβδομάδα- ότι συνδιάσκεψη για το χρέος, υπάρχει και αυτή είναι το Eurogroup, έβαλε το ζήτημα και ζήτησε από το Eurogroup να απασχοληθεί και με το ζήτημα του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά και με τα χρέη των άλλων χωρών. Πρέπει να υπάρχει μία ομάδα μέσα στο Eurogroup, η οποία να συζητά τα ζητήματα της βιωσιμότητας των δημόσιων χρεών. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν «πέθανε», το θέμα του χρέους".

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στις χθεσινές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, λέγοντας πως "ήταν πραγματικά ένα στοιχείο ψυχικής δύναμης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις. Ήταν κάτι που χαροποίησε πάρα πολύ όλη την ελληνική αποστολή".

Πηγή: http://www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο