Μειωμένα τιμολόγια για τα ΑΜΕΑ από τη ΔΕΥΑΡ

Μειωμένα τιμολόγια για τα ΑΜΕΑ από τη ΔΕΥΑΡ

Μειωμένα τιμολόγια για τα ΑΜΕΑ από τη ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Γενναία μείωση των τιμολογίων της για τα ΑμΕΑ, που φθάνει το 50% και το 70%, θα εισηγηθεί η ΔΕΥΑΡ στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, στη χθεσινή συνεδρίαση του και μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιχείρησης κ. Δημήτρη Τσίκκη, ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει στη γενναία μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης για τα ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Προέδρου, η οποία έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη του Δ.Σ., παρέχονται διευκολύνσεις στα ΑμΕΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουν μειωμένα κατά 50% τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ.

Επίσης, στο πλαίσιο της πολιτικής της Επιχείρησης για ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του κ. Τσίκκη, όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν μέλη ΑμΕΑ οι μειώσεις στα τιμολόγιά τους να ανέρχονται στο 70%.

Όπως επισημαίνεται, μέχρι σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες των πολυτέκνων οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ έφταναν μόλις το 20%.
Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της εισήγησης του από όλα τα μέλη του Δ.Σ., εξέφρασε ο κ. Τσίκκης ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση της απόφασης η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, επ’ αυτού: «Η ΔΕΥΑΡ, θέλοντας να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις μας για ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, υλοποιούμε ως νέα διοίκηση τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε την προεκλογική περίοδο απέναντι στους πολίτες της Ρόδου. Με την απόφασή μας αυτή, ευελπιστούμε ότι θα προσφέρουμε χέρι βοηθείας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση που επικρατεί και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση, εγκρίθηκε η ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης για την έκπτωση κατά 70% στους πλημμυροπαθείς του 2013. Η έκπτωση αυτή αφορά τα τιμολόγια που έχουν βγει από τον Οκτώβριο –Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013 στα οποία και θα γίνει έκπτωση 70%.

Η σημαντική αυτή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, πρόκειται να επικυρωθεί άμεσα από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Οι εργασίες για το φράγμα
Ακόμη, ο κ. Τσίκκης, ενημέρωσε, χθες, σχετικά με τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων για την υδραυλική εγκατάσταση που θα συνδέσει τον αγωγό του φράγματος του Γαδουρά με τη δεξαμενή που ήδη λειτουργεί και υδροδοτεί την πόλη της Ρόδου.

Με γοργούς ρυθμούς, όπως διαπίστωσε και ιδίοις όμμασι ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προχωρούν οι εργασίες που εκτελεί η ΔΕΥΑΡ και όπως εκτιμάται θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

«Με την άμεση παρέμβασή του δρομολογήθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλει στην υδροδότηση της πόλης μας από το φράγμα του Γαδουρά», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο λίγο μετά την 1:20 τα ξημερώματα

Για δύσκολη βραδιά κάνει λόγο ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης από τον τόπο της φωτιάς που βρίσκεται μαζί με τους πολίτες

Έκτακτο: Πυρκαγιά σε εξέλιξη ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Μαλώνα

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εκβράστηκε στην περιοχή της Ψαροπούλας

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Στεφανάκη, στη Ρόδο