Σε Βερολίνο και Μόσχα ο Γ. Χατζημάρκος

Σε Βερολίνο και Μόσχα ο Γ. Χατζημάρκος

Σε Βερολίνο και Μόσχα ο Γ. Χατζημάρκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Στις δύο μεγάλες τουριστικές διοργανώσεις του επόμενου μήνα που δεν είναι άλλες από τις εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας θα βρεθεί ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Συγκεκριμένα οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν η μέν πρώτη από 4 έως 8 Μαρτίου και η δεύτερη το διάστημα από 18 έως 21 Μαρτίου.
Ο κ. Χατζημάρκος θα δώσει το παρών στις δύο αυτές διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχει και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για να προβάλλει τη νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Ειδικότερα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει μεγάλη έμφαση στην προβολή στη γερμανική αγορά και ενισχύει την παρουσία των 49 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB BERLIN) με αυτόνομη συμμετοχή σε ένα περίπτερο 100 τ.μ. εξοπλισμένο με προηγμένα μέσα τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της ΙΤΒ έχουν προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ μία σειρά από ειδικές δράσεις με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα προβολής ώστε μέσα από μία πολύπλευρη παρουσία να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα προβάλλονται στο virtual market της ITB.
Ο επόμενος σταθμός για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαρτίου. Η περιφέρεια θα έχει συμμετοχή στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Σε Βερολίνο και Μόσχα ο Γ. Χατζημάρκος
Σε ότι αφορά την έκθεση στο Βερολίνο, είναι αρκετά σημαντική για τη δημιουργία εικόνας σε ότι αφορά τη Γερμανική αγορά φέτος, καθώς θα αποτυπωθούν οι τάσεις των Γερμανών τουριστών και θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η φετινή σαιζόν.
Θα υπάρξουν οριστικά μηνύματα και από άλλες αγορές καθώς η έκθεση είναι διεθνούς επιπέδου και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ξένων εκθετών και συνεργατών.
Με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Ελλάδα, δεχόμενη πιέσεις για τη χρηματοδότησή της, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και κυρίως αγωνία για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και αν αυτές επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα.

Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από τη Ρωσική αγορά, καθώς η οικονομική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις, στο εσωτερικό της χώρας που έχουν αντίκτυπο και στα ταξίδια διακοπών για τους Ρώσους πολίτες.
Το βέβαιο είναι ότι φέτος η πτώση από τη Ρωσία θα είναι πολύ μεγάλη, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ίσως να πλησιάσει και το 60%. Πως ακριβώς θα έχει φέτος η κατάσταση θα φανεί στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου