Μελέτη βιωσιμότητας από διεθνή εταιρεία για τα ακίνητα του δήμου

Μελέτη βιωσιμότητας από διεθνή εταιρεία για τα ακίνητα του δήμου

Μελέτη βιωσιμότητας από διεθνή εταιρεία για τα ακίνητα του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Για τα ακίνητα του δήμου που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ

Διαφοροποιημένη είναι η πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή Ρόδου σχετικά με την Εταιρία του Δήμου, τη Δ.Ε.Ρ. Μ.Α.Ε. καθώς, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά, χθες, ο Πρόεδρός της, κ. Γιάννης Κούρτης, στόχος είναι η αναπτυξιακή της προοπτική αλλά και η αξιοποίηση στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της να αποφέρει κέρδη ενώ, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, θα εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση.

Το παραπάνω είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από όσα έκανε γνωστά, χθες, ο Πρόεδρος, ο οποίος μίλησε για τον πρωταρχικό τους στόχο που είναι η αναπτυξιακή προοπτική όλων των υποκαταστημάτων της Εταιρίας η οποία, ως γνωστόν, διαχειρίζεται το πλέον εμπορικό κομμάτι του Δήμου.

Μάλιστα, βρίσκονται στη διαδικασία εξεύρεσης τρόπου ώστε να καταστούν κερδοφόρα όλα τα υποκαταστήματα της Εταιρίας, και, γι’ αυτό το λόγο, όπως αποκάλυψε, χθες, ο Πρόεδρος, η Διοίκησή της απευθύνθηκε σε διεθνή Εταιρία Οικονομικών Συμβούλων η οποία και εκπόνησε μελέτη βιωσιμότητας που αναμένεται να είναι έτοιμη αύριο, Παρασκευή.

Όπως εξήγησε ο κ. Κούρτης, πρόκειται για μία Εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην Αθήνα, την Ευρώπη και όχι μόνο η οποία εκπόνησε αυτή τη μελέτη βιωσιμότητας για τα υποκαταστήματα που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ. Μόλις πάρουν τη μελέτη θα τη θέσουν υπόψη των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής και, στη συνέχεια, θα ληφθούν αποφάσεις πως θα αξιοποιηθεί.

«Με χρηστή διαχείριση και οργάνωση θα φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τις Επιχειρήσεις. Και να καταθέσω εδώ ότι έχουμε μία άριστη σχέση με το Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο όλοι μαζί πριν μερικές ημέρες πήγαμε σε όλες τις Επιχειρήσεις, όπως οι Πεταλούδες, οι “Πηγές Καλλιθέας” και ενημερωθήκαμε για όλα τα τεχνικά ζητήματα και θέματα που τις απασχολούν», δήλωσε ο κ. Κούρτης και αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες αποφάσεις που πήραν για ορισμένα απ’ αυτά που διαχειρίζεται η Εταιρία:

Για τις «Πηγές Καλλιθέας»: Για το εμβληματικό αυτό Μνημείο της Ρόδου, όπως είπε ο Πρόεδρος έχουν απευθυνθεί σε γραφείο marketing για να μπορέσουν να αναδείξουν όχι μόνο τις «Πηγές» αλλά και την «Κοιλάδα των Πεταλούδων» και το Νεστορίδειο Μέλαθρο. Δηλαδή, θα εκδοθεί ένα φυλλάδιο που θα το προωθήσουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη χρησιμοποιώντας και τα ψηφιακά μέσα που απαιτούνται είτε από γραφεία VIP που φέρνουν κόσμο είτε από tour-operator.
Όσο αφορά στην εργολαβία που είναι σε εξέλιξη στη μικρή ροτόντα, ο κ. Κούρτης έχει, ήδη, έρθει σε επαφή με τον εργολάβο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Μάρτη με αρχές Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα διαμορφωθεί και το μπροστινό μέρος της παραλίας και το τμήμα πέριξ της μικρής ροτόντας. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν σε αισθητική χώρου, δηλαδή τρεχούμενα νερά, τοποθέτηση προβολέων κτλ. Στις «Πηγές» θα ρίξουν ακόμα βαρύτητα στη λειτουργία και την αισθητική του χώρου ενώ θα φτιαχτεί και ένα κατάστημα που θα πουλάει μόνο τοπικά προϊόντα της Ρόδου.

Για την Κοιλάδα των Πεταλούδων: Καταρχήν, ο κ. Κούρτης είπε ότι υπάρχει μία άψογη συνεργασία ενώ υπεύθυνο έχει ορίσει τον κ. Γιάννη Αφεντούλη ο οποίος έχει καταγράψει, ήδη, όλα τα τεχνικά θέματα που απασχολούν την Κοιλάδα. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει, ήδη, σε καθαρισμό και εξωραϊσμό ολόκληρου του χώρου. Επίσης, συντηρούν το Μουσείο και το κτίριο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της Κοιλάδας και με αποφάσεις που θα πάρουν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τετάρτης, θα προχωρήσουν και στη δημοπράτηση για να αναθέσουν σε ιδιώτη τη συντήρηση των τουαλετών οι οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Για τις παραλίες: Καταρχήν, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το θέμα επειδή δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Υπουργική Απόφαση για το που θα παραχωρηθούν. Ευελπιστούν ότι γρήγορα θα τελειώσει αυτή η διαδικασία και θα γίνει η παραχώρηση στους Δήμους και κατ’ επέκταση από το Δήμο Ρόδου στη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., όπως γινόταν, δηλαδή, την προηγούμενη θητεία.
Όμως, ήδη έχουν καταγράψει όλα τα τεχνικά ζητήματα και, γενικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραλίες και είναι έτοιμοι προς αποκατάσταση. Ήδη, έχουν στα χέρια τους μία μελέτη λειτουργικότητας και αισθητικής των παραλιών η οποία θα εφαρμοστεί «κατά γράμμα», όπως είπε.

Και δήλωσε, στη συνέχεια: «Το φαινόμενο αυτό της κεντρικής παραλίας η οποία πέρυσι γινόταν αναρχία με τους κινέζους και το μασάζ, αυτό θα περικοπεί. Η αναρχία αυτή θα σταματήσει». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εταιρίας την ερχόμενη Τετάρτη, θα βάλει στο διαγωνισμό και security που θα φυλάνε και τις «Πηγές Καλλιθέας» αλλά και την πιο κοσμική παραλία της Ρόδου, το «Έλλη».

Όσο αφορά στις καντίνες, θα συνεχίσει να τις διαχειρίζεται η Εταιρία, απλά έχει περιληφθεί στις μελέτες η αναδιάρθρωση και ανάδειξή τους, ενώ, ήδη, έχουν προχωρήσει και στη νομιμοποίησή τους.

Ιδιωτικοποιήσεις
Καταρχήν, όσο αφορά στην εκμετάλλευση υποκαταστημάτων της Εταιρίας όπως το «Ακταίον» και το «Παλιό Συσσίτιο», ο Πρόεδρος ανέφερε ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η μελέτη για να έχουν τα αποτελέσματα.

Πάντως, είπε ότι εφόσον η μελέτη δείξει αρνητικό πρόσημο γι’ αυτά, αυτό που θα κάνει είναι να απευθυνθεί στους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής και να πει ότι δεν μπορούν τα υποκαταστήματα να είναι ζημιογόνα αλλά να μπουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, με διεθνή διαγωνισμό, ώστε να αποφέρουν κέρδη.

Για την «Όαση» θα προχωρήσουν με μορφή management αφού δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτη με δημοπρασία, μια και ανήκει στο ΤΑΠ.

Νέα σεζόν-πρόσληψη προσωπικού
Καταρχήν, ως έχει θα παραμείνει το θέμα του εισιτηρίου των υποκαταστημάτων που διαχειρίζεται η Εταιρία ενώ ο Πρόεδρος λέει ότι έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίς την προετοιμασία για τη νέα σεζόν-μάλιστα, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης την Τετάρτη περιλαμβάνεται η δημοπρασία των ποτών, τροφίμων, λουλουδιών (σ.σ. για το νεκροταφείο) και της φύλαξης, όλων εκείνων, δηλαδή, που χρειάζονται τα υποκαταστήματα για να λειτουργήσουν.

Στοχεύουν να βγάλουν ένα εισιτήριο για τα τρία Μνημεία, δηλαδή τις «Πηγές», τις «Πεταλούδες» και το Νεστορίδειο, ώστε ο επισκέπτης αντί 3 ευρώ για το καθένα, θα μπορεί να τα επισκέπτεται και τρία με 6 ευρώ. «Θεωρώ ότι όσο περισσότερο κόσμο φέρουμε στα Μνημεία αυτά, τόσο περισσότερα κέρδη θα έχουμε», τόνισε ο κ. Κούρτης.

Σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η καθυστέρηση, οφείλεται στην Κεντρική Διοίκηση, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι έτοιμοι έγκαιρα για την έναρξη της σεζόν, δηλαδή τέλη Μαρτίου.

Κατά τ’ άλλα, η Εταιρία συνεχίζει να καταβάλει κανονικά το αντίτιμο στο Δήμο για τα υποκαταστήματα που εκμεταλλεύεται ενώ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις πάρουν τη μελέτη στα χέρια τους, θα δουν τι κέρδη μπορούν να αποκομίσουν και τι μπορούν να δώσουν στο Δήμο. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών