Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν η καλύτερη επιλογή

Ο Προκόπης Παυλόπουλος  ήταν η καλύτερη επιλογή

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν η καλύτερη επιλογή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Για την ανάδειξη του Προκόπη Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, μίλησε, χθες, σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Νατάσα Βενετοκλή, τονίζοντας ότι είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι πρόκειται για έναν έγκριτο συνταγματολόγο της χώρας μας.

Καταρχήν, είπε η κα Βενετοκλή:
«Ένα μεγάλο πολιτειακό ζήτημα της Ελλάδας έληξε, ευτυχώς, με πολύ καλό τρόπο. Η χώρα από χθες (σ.σ. προχθές) έχει νέο ΠτΔ, έχει έναν γνωστό σε όλους μας πολιτικό, έναν έγκριτο συνταγματολόγο, τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Γνωρίζουμε όλοι την πορεία του, τη δράση του ως πολιτικός αλλά και τις γνώσεις του ως συνταγματολόγος. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου τιμά το θεσμό της Δημοκρατίας, είμαι σίγουρη ότι θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά του και θα υπάρξει μια συναίνεση για το καλό της χώρας στις τόσο δύσκολες στιγμές που περνάμε».
Είπε, ακόμη, ερωτηθείσα σχετικά: «Καταρχήν, θεωρώ ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν κάτι επιβεβλημένο, είναι κάτι το οποίο η Νέα Δημοκρατία το έχει πει πολλές φορές, ξεκίνησε αλλά, δυστυχώς, λόγω των πολιτικών εξελίξεων σταμάτησε.

Άρα, είναι πολύ θετικό ότι βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση ο Προκόπης Παυλόπουλος που είναι ένας συνταγματολόγος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος το Σύνταγμα και τις ανάγκες αναθεώρησής του».
«Ο θεσμός από μόνος του σηματοδοτεί σύμπνοια και γι’ αυτό και ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι για να βγει κάποιος ΠτΔ χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία.

Άρα, ο οποιοσδήποτε ΠτΔ πρέπει να είναι πέρα και έξω από κομματική σκοπιμότητα και να εκπροσωπεί τον ανώτατο θεσμό της χώρας», είπε, τέλος η κα Βενετοκλή και ενημέρωσε ότι, μέσα στον τρέχοντα μήνα θα γίνει η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ κατά την οποία θα κάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος