«Άδειασε» τον Κόκκινο εκ νέου ο περιφερειάρχης

«Άδειασε» τον Κόκκινο  εκ νέου ο περιφερειάρχης

«Άδειασε» τον Κόκκινο εκ νέου ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Δεν έχει αρμοδιότητα για το συντονισμό και εποπτεία των υπηρεσιών

Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Κόκκινο και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του πρώτου.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η συνάντηση με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της περιφέρειας που συγκάλεσε ο κ. Κόκκινος, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους, αν και όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ο κ. Χατζημάρκος ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης δεν έχει αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Κόκκινος συγκάλεσε τη συνάντηση, με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν αλλά και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Στη μέση οι… υπάλληλοι!
Όπως ήταν φυσικό οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια βρέθηκαν… στη μέση, καθώς από τη μία κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση από τον κ. Κόκκινο και από την άλλη, ο περιφερειάρχης εγγράφως διευκρίνιζε ότι δεν τίθεται θέμα συντονισμού της λειτουργίας των υπηρεσιών της περιφέρειας από κανέναν.

Επόμενο ήταν οι υπάλληλοι να εκφράσουν ερωτηματικά επί του θέματος, για το οποίο ο κ. Χατζημάρκος, απάντησε… εγγράφως ώστε να εκλείψει κάθε παρανόηση.

Μάλιστα στο έγγραφο που έστειλε στις υπηρεσίες, ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι ο συντονισμός τους πραγματοποιείται σε θεσμικό επίπεδο ανά τομέα και δε χρειάζεται συνδρομή από κανέναν.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Σας κοινοποιούμε την υπ’ αρ. 18296/1387/4-2-2015 (ΦΕΚ Β’ 247/17.2.2015) απόφασή μας με την οποία έγινε ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προς ενημέρωσή σας.

Σε απάντηση ερωτημάτων σας για την άσκηση του ρόλου του συντονισμού των υπηρεσιών στην Π.Ε. Δωδεκανήσου, σας ενημερώνουμε πως ο συντονισμός των υπηρεσιών ασκείται πλήρως, θεσμικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, και χωρίς την ανάγκη οποιασδήποτε επικουρικής συνδρομής, από τον Περιφερειάρχη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους ανά τομέα ευθύνης, και μόνον».

Η ανακοίνωση του Χ. Κόκκινου για τη συνάντηση
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κόκκινος για τη συνάντηση με τους διευθυντές, επισημαίνει ότι αυτή έγινε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και σύμφωνα με το άρθρο 160 (παρ.3α) του Καλλικράτη (΄΄για τον συντονισμό και την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας’’)

Με τους Γενικούς Διευθυντές και τους Προισταμένους των Υπηρεσιών της Π.Ν.Α στη Ρόδο είχε συνάντηση ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χαράλαμπος Κόκκινος. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την αναβάθμιση και λειτουργία των υπηρεσιών, την υποστελέχωσή τους και τα περιθώρια καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα και ταχύτερα οι Υπηρεσίες στις απαιτήσεις των πολιτών.

Οι Γενικοί Διευθυντές των Υπηρεσιών της Π.Ν.Α περιέγραψαν τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους, δεδομένων των ελλείψεων σε προσωπικό, και ο Χ. Κόκκινος τους επισήμανε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα προσπαθήσει ώστε να βρεθούν περιθώρια βελτίωσης στην λειτουργία των Υπηρεσιών.

Άλλωστε στόχος της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου είναι η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό στο μέλλον και την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων στα προβλήματα που ανακύπτουν.

Βασική επιδίωξη της συνάντησης αυτής ήταν να τεθούν οι βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Γενικούς Διευθυντές και τα στελέχη των Υπηρεσιών, ώστε να βελτιωθεί το καθημερινό εργασιακό τους περιβάλλον και να αποδίδουν σε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Χ. Κόκκινου ως Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και σύμφωνα με το άρθρο 160 (παρ.3α) του Καλλικράτη (“για τον συντονισμό και την εποπτεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας”)
Θα υπάρξει τακτική συνεργασία και συναντήσεις στους εργασιακούς τόπους της Π.Ν.Α.»

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας