Οι θησαυροί του Αιγαίου «μαγεύουν» την Ιταλία

Οι θησαυροί του Αιγαίου «μαγεύουν» την Ιταλία

Οι θησαυροί του Αιγαίου «μαγεύουν» την Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Έκθεση αφιερωμένη στους γεωλογικούς θησαυρούς του Αιγαίου, φιλοξενείται στο μουσειακό συγκρότημα της Ρώμης Βιτοριάνο, με σειρά εκθεμάτων, πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό διαδραστικό υλικό.

Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «Αιγαίον, η Γέννηση ενός αρχιπελάγους» από το Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, στον δήμο της Αιώνιας Πόλης και στη Διεθνή Έκθεση Expo Milano 2015.

Η επιμέλεια είναι της εταιρίας Τetragon και του Παναγιώτη Ιωαννίδη και η οργάνωση του Μουσείου του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου και του διευθυντή του, Νίκου Ζούρου.

Εως και την Κίνα
«Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι η πρώτη παρουσίαση στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, μετά την Αιώνια Πόλη, σειρά θα έχει το Παρίσι και πιθανότατα η Κίνα, χάρη στην κινητοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών» δήλωσε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, για να υπογραμμίσει:

«Η σαφέστατη ιστορική σημασία πλαισιώνεται και από ένα μήνυμα που στόχο έχει την τόνωση του τουρισμού μας, με τη βοήθεια της μοναδικής φύσης του Αιγαίου».

«Είναι ένα σφαιρικό μήνυμα και για τον λόγο αυτόν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την αιγίδα τεσσάρων υπουργείων» πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Γεωλογική και ιστορική εξέλιξη εκατομμυρίων χρόνων
Η έκθεση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρουσιάζει την ξεχωριστή ομορφιά των νησιών και των ακτών του Αιγαίου και τη γεωλογική και ιστορική του εξέλιξη σε διάστημα εκατομμυρίων χρόνων. Το ιταλικό κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί έως και τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για πολιτιστική πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο σχέδιο «Η Ρώμη προς την διεθνή έκθεση του Μιλάνου, Expo 2015» χάρη στο οποίο οι διάφορες χώρες παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικό εκθεσιακό τους υλικό, ενόψει της Expo της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Η κεντρική ενότητα επιτρέπει στον επισκέπτη να ανακαλύψει ολόκληρη τη γεωλογική ιστορία της περιοχής από τον αρχικό ωκεανό της Τηθύος, την εξέλιξή του στην ενιαία ξηρά της μυθικής Αιγηίδας, μέχρι τη σημερινή μορφή του ελληνικού αρχιπελάγους.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου