Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 830 ΦΟΡΕΣ

Τι ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης διαλευκάνθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται και συνελήφθησαν τρεις Ροδίτες και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, ενώ οι δύο εξ αυτών ο 37χρονος Αλβανός και ο 24χρονος Ροδίτης ήταν συγκατηγορούμενοι και στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, με την κωδική ονομασία «TRAP IN CODES OF HEROIN» η οποία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τον Απρίλιο του 2012.

Το «κουβάρι» της νέας αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στην διάθεση τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι και συνέλεξαν την πληροφορία πως ο αλλοδαπός κινούνταν ύποπτα με το αυτοκίνητό του σε αγροτική περιοχή μεταξύ Αφάντου και Ψίνθου.

Ο 37χρονος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και προχθές βράδυ πήγε και πάλι στο ίδιο σημείο οδηγώντας το αυτοκίνητό του και με συνεπιβάτη ακόμη ένα άτομο το οποίο διαφεύγει της σύλληψης.

Εκεί σε χωράφι της περιοχής όπου οι δύο άνδρες μετέβησαν πεζοί, έκρυψαν συσκευασία με ναρκωτικά και στη συνέχεια έφυγαν από εκεί και πήγαν με το αυτοκίνητό τους σε άλλο σημείο κοντά στον επαρχιακό δρόμο Ψίνθου – Αφάντου όπου επίσης έκρυψαν μία σακούλα με ναρκωτικές ουσίες.

Μετά από λίγα λεπτά στο ίδιο σημείο έφθασαν ο 24χρονος, ο 25χρονος και ο 26χρονος με το αυτοκίνητο του πρώτου. Από το όχημα βγήκε ο 25χρονος ο οποίος πήρε τα ναρκωτικά που είχε κρύψει νωρίτερα ο αλλοδαπός, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να φύγουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης οι οποίοι και ζήτησαν από τους δράστες να σταματήσουν όμως ο 24χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ ο 25χρονος πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου την πλαστική σακούλα με τα ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια η συσκευασία περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο βρέθηκε μία κάρτα κινητού τηλεφώνου, ενώ στην κατοχή των τριών ανδρών που επέβαιναν σε αυτό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ συνολικά.

Έρευνα όμως έγινε στο σημείο όπου νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν δει τον 37χρονο Αλβανό να κρύβει τα ναρκωτικά όπου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε θάμνο συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 134 γραμμαρίων.

Χθες το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου και τον 37χρονο αλλοδαπό ο οποίος συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι εμπλεκόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες διενεργήθηκαν και στα σπίτια των συλληφθέντων όπου στην οικία του 24χρονου Ροδίτη βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, στο σπίτι του 25χρονου το χρηματικό ποσό των 335 ευρώ, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 5 εκατοστών, κενές πλαστικές συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο σπίτι του 26χρονου εντοπίστηκαν δύο ναρκωτικά χάπια.

Χθες οι συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου, Μανώλη Βλάχο, και Ειρήνη Χωνιανάκη προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη 3 Μαρτίου και μέχρι τότε κρατούνται.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 29 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αποθήκευσης, προμήθειας, διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της απείθειας και οπλοκατοχής.

Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο (συνεργό του Αλβανού), τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται.

Όπως εξακριβώθηκε ο 37χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες ηρωίνης τις οποίες αποθήκευε σε απομακρυσμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτυού της Ρόδου, που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» προκειμένου να τις διακινεί σε τοξικομανείς του νησιού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και διακριτικής παρακολούθησης, προχθές το βράδυ εντοπίστηκε ο 37χρονος Αλβανός, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, σε περιοχή της επαρχιακής οδού Αφάντου-Ψίνθου όπου μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και απέκρυψαν σε αγροτεμάχιο και σε κοντινή απόσταση από αυτό επί της ίδιας οδού, συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικά.

Μετά την αποχώρηση τους, εμφανίστηκαν στο σημείο οι τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παρέλαβαν συσκευασία ναρκωτικών που είχε κρύψει επί της οδού ο Αλβανός.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή διαδικασία αστυνομικού ελέγχου του οχήματος των ημεδαπών, οι οποίοι απέρριψαν στο έδαφος τα ναρκωτικά και προσπάθησαν να διαφύγουν με επικινδύνους ελιγμούς, αλλά συνελήφθησαν.

Η συσκευασία που απέρριψαν εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ηρωίνη βάρους 28,6 γραμμαρίων. Επίσης, μετά από έρευνα σε σημεία του αγροτεμάχιου «καβάτζα», βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 134 γραμμαρίων.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της 27.2.2015 εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου ο 37χρονος Αλβανός και συνελήφθη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:

Δυο ναρκωτικά χάπια
Μια ζυγαριά ακριβείας
Ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες sim
Το χρηματικό πόσο των 1.110 ευρώ
Δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο