Καθοριστικής σημασίας η έκθεση Βερολίνου

Καθοριστικής σημασίας η έκθεση Βερολίνου

Καθοριστικής σημασίας η έκθεση Βερολίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 704 ΦΟΡΕΣ

Για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή της Ρόδου στη μεγάλη έκθεση τουρισμού ΙΤΒ.

Η διοργάνωση του Βερολίνου ειδικά φέτος θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της εικόνας σε ότι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο στο νησί μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 του μήνα, με τον ΠΡΟΤΟΥΡ να έχει δικό του αυτόνομο περίπτερο για την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου αλλά και την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου να έχει επίσης δικό της περίπτερο μέσα από το οποίο θα προβάλλει όλα τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας.

Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η περιοχή μας στην έκθεση αλλά και στη Γερμανική αγορά είναι το γεγονός ότι θα δώσουν το παρών εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων του νησιού.

Για παράδειγμα στο Βερολίνο θα βρεθεί ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος και άλλα μέλη του δ.σ. κ.α.
Φυσικά θα παραβρεθεί και πολυπληθής αντιπροσωπεία με ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και διευθυντές ξενοδοχείων από τη Ρόδο όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Ειδικότερα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει μεγάλη έμφαση στην προβολή στη γερμανική αγορά και ενισχύει την παρουσία των 49 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB BERLIN) με αυτόνομη συμμετοχή σε ένα περίπτερο 100 τ.μ. εξοπλισμένο με προηγμένα μέσα τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της ΙΤΒ έχουν προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ μία σειρά από ειδικές δράσεις με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα προβολής ώστε μέσα από μία πολύπλευρη παρουσία να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα προβάλλονται στο virtual market της ITB.

Σε ότι αφορά την έκθεση στο Βερολίνο, είναι αρκετά σημαντική για τη δημιουργία εικόνας σε ότι αφορά τη Γερμανική αγορά φέτος, καθώς θα αποτυπωθούν οι τάσεις των Γερμανών τουριστών και θα γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η φετινή σαιζόν.
Θα υπάρξουν οριστικά μηνύματα και από άλλες αγορές καθώς η έκθεση είναι διεθνούς επιπέδου και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ξένων εκθετών και συνεργατών.

Με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Ελλάδα, δεχόμενη πιέσεις για τη χρηματοδότησή της, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και κυρίως αγωνία για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν και αν αυτές επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα.

Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από τη Ρωσική αγορά, καθώς η οικονομική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις, στο εσωτερικό της χώρας που έχουν αντίκτυπο και στα ταξίδια διακοπών για τους Ρώσους πολίτες.
Το βέβαιο είναι ότι φέτος η πτώση από τη Ρωσία θα είναι πολύ μεγάλη, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ίσως να πλησιάσει και το 60%. Πως ακριβώς θα έχει φέτος η κατάσταση θα φανεί στην έκθεση.

O EOT
Ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της χώρας στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, στην ΙΤΒ, που ανοίγει τις πύλες της στις 4 Μαρτίου στο Βερολίνο, δίνει η τουριστική ηγεσία.

Η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και προετοιμάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την ελληνική συμμετοχή.

Πέραν του γεγονότος της ύπαρξης νέας κυβέρνησης και νέας ηγεσίας στο υπουργείο, είναι κοινό μυστικό, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, οι κρατήσεις από τη Γερμανία έχουν "παγώσει" και κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση τόσο με το 2014 που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά, όσο και με το διάστημα μέχρι την κρίση με τους δανειστές, που εκινούντο με υψηλούς ανοδικούς ρυθμούς, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι ενέργειες προβολής του ΕΟΤ στην γερμανική αγορά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο σε επίπεδο "λιανικής" (Γερμανού τουρίστα), όσο και σε επίπεδο καναλιών προβολής και πώλησης ( new media, tour operators, ταξιδιωτικά sites, κ.λπ).

Σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός στην παραμονή της στο Βερολίνο, θα εκφωνήσει ομιλία σε επιλεγμένο κοινό, αποτελούμενο από παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, Γερμανούς δημοσιογράφους και Έλληνες ανταποκριτές, θα έχει επαφές με κορυφαίους tour operators, σε προγραμματισμένες συναντήσεις, ενώ θα παραχωρήσει και συνεντεύξεις σε γερμανικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που ο προγραμματισμός της παρουσίας του ΕΟΤ στις διεθνείς εκθέσεις έχει προγραμματισθεί πολλούς μήνες πριν, και έτσι υλοποιείται απρόκοπτα το πρόγραμμα προβολής της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου