Λίφτινγκ στην πρόσοψη της Νέας Αγοράς

Λίφτινγκ στην πρόσοψη της Νέας Αγοράς

Λίφτινγκ στην πρόσοψη της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 931 ΦΟΡΕΣ

Το Μάρτιο οι βυθιζόμενες μπάρες στην Παλιά Πόλη

Ένα…μίνι λίφτινγκ ξεκίνησε στην ανατολική πρόσοψη της Νέας Αγοράς και πρόκειται για έργο που είχε εγκριθεί επί θητείας του πρώην Δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην αποκατάσταση της κεραμοσκεπής καθώς και τμημάτων της ξύλινης βάσης που ήταν σαθρά στην ανατολική πλευρά του Μνημείου, έργο το οποίο είναι προϋπολογισμού 85 χιλιάδων ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο.

Στην ουσία γίνεται καθαίρεση όλων των κεραμιδιών καθώς και του ξύλου της βάσης, όπου αυτό είναι σαθρό, θα γίνει μόνωση και θα αντικατασταθούν τα κεραμίδια.

Το έργο αυτό ήταν, ήδη, δημοπρατημένο και η Δημοτική Αρχή έδωσε διορία στον εργολάβο να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, δηλαδή πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει και μία άλλη εργολαβία για τη Νέα Αγορά που αφορά στη μόνωση του δώματος, προϋπολογισμού 120 χιλιάδων ευρώ, η οποία, όμως, θα καθυστερήσει λίγο για τεχνικούς λόγους.

Πάντως, κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι, το εμβληματικό αυτό κτίριο της Ρόδου, χρειάζεται γενική επισκευή και συντήρηση ενώ όπως λέει, χαρακτηριστικά, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Γιώργος Κακούλης, θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια, ένα ποσοστό από τα μισθώματα των καταστημάτων στη Νέα Αγορά να χρησιμοποιείται γι’ αυτό το λόγο.

Ανάδειξη και εκμετάλλευση του Μνημείου
Καταρχήν, σημειώνεται ότι κάθε εργασία στη Νέα Αγορά γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων.

Ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, έχει συμπεριλάβει το Μνημείο σ’ αυτά που ίσως παραχωρήσει προς εκμετάλλευση ο Δήμος ενώ, ήδη, έχει στείλει αυστηρά μηνύματα προς όλους τους μισθωτές δημοτικών καταστημάτων για να εξοφλήσουν το Δήμο.

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ο κανονισμός λειτουργίας του Μνημείου που θα έχει να κάνει από τους κοινόχρηστους χώρους μέχρι το κυκλοφοριακό. Ήδη, έχει δοθεί ο σχετικός φάκελος στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να έχουν ένα μήνα για να μελετήσουν τον κανονισμό και να κάνουν τις όποιες παρατηρήσεις τους.

Στη συνέχεια, ο κανονισμός θα έρθει για έγκριση στη δημοτική κοινότητα Ρόδου, αυτή θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εκείνη θα γνωμοδοτήσει στο δημοτικό συμβούλιο που θα λάβει και την τελική απόφαση.

Για τη Μεσαιωνική Πόλη
Αυστηρές είναι και οι συστάσεις των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά στην τήρηση του κανονισμού λειτουργίας της Παλιάς Πόλης ο οποίος, όμως, κάθε χρόνο καταστρατηγείται στο μεγαλύτερό του ποσοστό.

Πάντως, μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να έρθει το εξειδικευμένο προσωπικό Εταιρίας από την Αθήνα προκειμένου να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα με τις βυθιζόμενες μπάρες που μπορεί μεν να το έχουμε προμηθευτεί εδώ και αρκετά χρόνια (σ.σ. επί Δημαρχίας του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου), ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»