Η πολιτική των υπομνημάτων έχει τελειώσει για την Περιφέρεια

Η πολιτική των υπομνημάτων  έχει τελειώσει για την Περιφέρεια

Η πολιτική των υπομνημάτων έχει τελειώσει για την Περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 436 ΦΟΡΕΣ

• Έχουμε υπογράψει διαζύγιο με το παρελθόν, τόνισε ο Γ. Χατζημάρκος • Αυστηρή προειδοποίηση για το θέμα των τσιγγάνων

«Παράσταση αντίστασης» δίνει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα νησιά, όπως τουλάχιστον δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τη ψήφιση από το περιφερειακό συμβούλιο, της παροχής κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.

«’Η θα κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο με τους προηγούμενους δηλαδή της έκδοσης υπομνημάτων ή θα δώσουμε παράσταση αντίστασης» είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες, και πρόσθεσε ότι η μεγάλη αγωνία των νησιωτών είναι ο τομέας της υγείας.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος η νέα περιφερειακή αρχή υπέγραψε οριστικό διαζύγιο με το παρελθόν, ενώ οι προσεγγίσεις της επί των θεμάτων θα κινούνται στην κατεύθυνση εφαρμογής λύσεων και όχι προσωπικής και επικοινωνιακής πολιτικής.

Μάλιστα είπε ότι θα είναι συνεχής και καθημερινή η παραγωγή έργου πάνω σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και τα μέτωπα του τόπου στα οποία αναζητούνται λύσεις και απαντήσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου είχε προβλεφθεί και είχε σχεδιαστεί εδώ και πολύ καιρό και αποτελεί μία μεγάλη πιλοτική παρέμβαση.

Η κινητροδότηση επικουρικών γιατρών για να υπηρετήσουν στα νησιά μας αποτελεί μία εφικτή λύση όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, και πρόσθεσε ότι σύντομα ο διαγωνισμός από πλευράς υπουργείου θα βγει στον αέρα.

Η συνεννόηση με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, ( τον οποίο χαρακτήρισε συνεργάτη) θα γίνει άμεσα ώστε να προχωρήσει σύντομα και η τοποθέτηση των 60 γιατρών από το υπουργείο υγείας.

«Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η απόφαση πως θα υλοποιηθεί και ποια ανταπόκριση και θα δούμε πως θα παρέμβουμε στη συνέχεια, γιατί δε θα σταματήσουμε εδώ.

Προσπαθούμε να τελειώσουμε σύντομα μία αντίστοιχη παρέμβαση στα θέματα του ΕΚΑΒ όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γι αυτό και χρειάζεται περισσότερος χρόνος, όμως έχει σημασία ότι η απόφασή μας είναι σε συνεχή παρακολούθηση και παρεμβάσεις, και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω» δήλωσε κάνοντας γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση στο υπουργείο υγείας για να σχεδιαστούν τα βήματα υλοποίησης της απόφασης, δηλαδή η προκήρυξη, οι ειδικότητες κλπ.

Ο κ. Χατζημάρκος κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου, μίλησε και για άλλα ζητήματα και συγκεκριμένα:

Για την έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο
«Η παρουσία της περιφέρειας ήταν πολύ σημαντική. Τα μηνύματα είναι καλά από όλες σχεδόν τις αγορές. Υπάρχει ένα θέμα σημαντικό με τη Ρωσία και σημειώνεται πτώση, όλες οι άλλες κινούνται με θετικό πρόσημο.

Γίνεται πολύ μεγάλη εκμετάλλευση από τα ξένα μαζικής ενημέρωσης η αρνητική προβολή με την παρουσία της Ελλάδας στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη επηρεάζει και το θέμα των κρατήσεων στον τουρισμό.

Οι νησιώτες για τη σεζόν του 2015 αυτό που έχουν να κάνουν είναι φορέσουν όλοι το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχουν, να βελτιώσουμε τα σημεία στα οποία έχουμε αδυναμίες και μετά να υποδεχτούμε τους επισκέπτες δίνοντάς τους την καλύτερη εμπειρία που μπορούμε να τους προσφέρουμε και κάνοντάς τους διαφημιστές της πατρίδας μας και του τουριστικού μας προϊόντος.

Όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί η σεζόν του 2014, αν δεν έχουμε αρνητικές εξελίξεις να επηρεάσουν την πορεία των κρατήσεων προς το τέλος της τουριστικής περιόδου θα σημειώσουμε θεαματικά αποτελέσματα γιατί θα έχουμε πολύ καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο».

Η πρώτη σύμβαση για τα υδατοδρόμια
«Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ανάθεσης έργου για το υδατοδρόμιο της Σύρου. Ολοκληρώθηκε διαδικαστικά το θέμα, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα.

Είναι σχεδόν έτοιμα και τα υδατοδρόμια της Λέρου και της Μήλου, ενώ της Καλύμνου θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες».

Για το Ντουμπάι και την Emirates
«Ο στόχος της παρουσίας μας εκεί ήταν πάρα πολύ μεγάλος, και σημαντικός, δηλαδή να ανοίξουμε την πόρτα στις αγορές της Ασίας.

Η αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Ντουμπάι, ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα στην ανατολή και σε όλη την Ασία. Γιατί όλοι οι Ασιάτες κινούνται στην Ευρώπη μέσω δύο αεροδρομίων του Ντουμπάι και της Κωνσταντινούπολης.

Πιστεύω ότι ο δρόμος αυτός θα μας οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας Emirates, δεσμεύθηκε ότι μέσα σε ένα τρίμηνο θα μελετήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία στη βάση μιάς μελέτης την οποία θα εκπονήσει η ίδια η εταιρία. Βάλαμε ισχυρές βάσεις»

Για τους τσιγγάνους και το σχέδιο διαβούλευσης
«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα περιμένουμε να πάρουμε από τα δημοτικά συμβούλια Ρόδου και Κω την πρόταση για την μετεγκατάσταση. Οι υπηρεσίες μας, η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή επεξεργάζονται τα αποτελέσματα από το σχέδιο διαβούλευσης για να δούμε αν πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση στο σχέδιο που έχει κατατεθεί.

Το ζήτημα παρακολουθείται στενά και από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Οποιαδήποτε παρέμβασή μας είναι σε συμφωνία με τις υπηρεσίες της ευρωπαϊκής επιτροπής. Δεν θα επιτρέψω να καταδικαστούμε και γι’ αυτό το ζήτημα όπως για άλλα».

Για το ακτοπλοϊκό
«Eίχαμε μία τρίωρη συζήτηση με τον υπουργό τον κ. Δρίτσα και για θέματα ακτοπλοΐας. Παρακολουθούμε καθημερινά και το θέμα της Καρπάθου και της Κάσου, δε λαϊκίζουμε λυπάμαι που το λέω αλλά χαίρομαι γιατί έσπασα την παθογένεια αυτού του τόπου να καθόμαστε και να λαϊκίζουμε και να κάνουμε τους λεβέντες.

Έχουμε συζητήσει ένα σκελετό για το πώς πρέπει να κινηθούμε στα θέματα της ακτοπλοΐας. Το καλοκαίρι φέτος θα είναι ένα καλοκαίρι αγωνίας, όπως είπα και στο περιφερειακό και φαίνεται από τώρα.

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρίες της Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο. Για το θέμα Καρπάθου Κάσου, στηρίζουμε το υπουργείο στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει με βάση το θεσμικό πλαίσιο.

Σε επόμενη συνάντηση στο υπουργείο θα τεθεί το θέμα με βάση και τις προτάσεις τις δικές μας».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς