Καταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Καταδικάστηκαν  δύο τσαντάκηδες

Καταδικάστηκαν δύο τσαντάκηδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση πέντε χρόνων ο καθένας

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν δύο άνδρες ηλικίας 29 και 25 ετών οι οποίοι το περασμένο Φθινόπωρο είχαν επιδοθεί στις αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες στην περιοχή του Φαληρακίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους με ελαφρυντικό, και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα, 36, 40 και 30 ετών, τα οποία κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα ενός κλεμμένου κινητού τηλεφώνου (i- phone 5) το οποίο κατέληξε να πουληθεί 450 ευρώ! Ως προς αυτούς η δικογραφία διαχωρίστηκε.

Οι δύο κατηγορούμενοι 29 και 25 ετών συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2014 όμως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί νωρίτερα τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς είχαν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις αρπαγής τσαντών στην περιοχή του Φαληρακίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο δράστες τον τελευταίο μήνα πριν τη σύλληψή τους, επιβαίνοντας στο αυτοκίνητο του 29χρονου αφού εντόπιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές, νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Φαληρακίου της Ρόδου, τις προσέγγιζαν και αφαιρούσαν τις τσάντες τους.

Αφορμή για τη σύλληψη των δύο δραστών αποτέλεσε η απόπειρα που έκαναν τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου 2014. Και αυτή τη φορά οι δύο άνδρες αφού εντόπισαν την ανυποψίαστη γυναίκα την πλησίασαν με το αυτοκίνητο με σκοπό να της αφαιρέσουν την τσάντα. Δεν τα κατάφεραν όμως αφού τους ακολουθούσε άλλο όχημα και χρειάστηκε να κάνουν μεταστροφή και να επιστρέψουν για να «τελειώσουν» τη δουλειά. Ούτε όμως και την δεύτερη φορά τα κατάφεραν και επειδή είχαν πλέον γίνει αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

Όμως στη διάθεση των αστυνομικών του Σταθμού Αφάντου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που εξιχνίασαν την υπόθεση, βρίσκονταν μαρτυρίες αναφορικά με την περιγραφή τόσο των δραστών όσο και του οχήματος που χρησιμοποιούσαν και έτσι λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν στ’ Αφάντου όπου διαμένουν.

Από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν προβεί και σε άλλες τρεις αρπαγές τσαντών και συγκεκριμένα:
• Την 29.9.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. και κινούμενοι αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας άρπαξαν τσάντα αλλοδαπής που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα

• Την 10.10.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. άρπαξαν τσάντα από αλλοδαπή, την οποία τραυμάτισαν παρασύροντας την στο οδόστρωμα όταν προσπάθησε να αντισταθεί

• Την 16.10.2014 πρώτες πρωινές ώρες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. άρπαξαν τσάντα αλλοδαπής που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα

Επίσης από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος είχε πουλήσει ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο σε 36χρονο συγκατηγορούμενό του έναντι του ποσού των 100 ευρώ. Στη συνέχεια ο 36χρονος το πούλησε με την σειρά του στον 40χρονο αντί του ποσού των 135 ευρώ και εκείνος το μεταπούλησε στον 30χρονο έναντι 450 ευρώ.

Το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου και κατασχέθηκε, ενώ οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Επίσης, κατασχέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ, ως προϊόντα κλοπής.

Τέλος σε ότι αφορά το αυτοκίνητο του 29χρονου που χρησιμοποιούσαν οι δύο δράστες κατασχέθηκε καθώς ταυτοποιήθηκε ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου