Γ. Κασσάρας: "Δεν μπαινοβγαίνουν πλέον οι τροϊκανοί στα Υπουργεία σαν κατακτητές"

Γ. Κασσάρας: "Δεν μπαινοβγαίνουν πλέον οι τροϊκανοί στα Υπουργεία σαν κατακτητές"

Γ. Κασσάρας: "Δεν μπαινοβγαίνουν πλέον οι τροϊκανοί στα Υπουργεία σαν κατακτητές"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 175 ΦΟΡΕΣ

Ανασυστήνονται στο Υπουργείο Οικονομικών οι καταργηθείσες με το Π.Δ. 111/29.8.2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» φορολογικές διευθύνσεις , Εισοδήματος, Έμμεσης Φορολογίας και Φορολογίας Κεφαλαίου.

Με την καθοδήγηση της Τρόικας είχαν ενοποιήσει τα βασικά αντικείμενα της φορολογίας που αποτελούν και ένα από τους κύριους λόγους ύπαρξης του Υπουργείου, σε μία διεύθυνση – τέρας, που δεν λειτούργησε ποτέ.

Ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν άνευ λόγου, ένα σωρό άσχετες διευθύνσεις που συντονίζουν, εποπτεύουν, αλληλεπικαλύπτονται και κυρίως απασχολούν το μάχιμο προσωπικό των Δ.Ο.Υ. με την αντιπαραγωγική διαδικασία καταγραφής και αποστολής στοιχείων χωρίς κανένα νόημα και αποτέλεσμα! Ας ελπίσουμε ότι θα καταργήσουν όσες περισσεύουν.

Άποψή μου είναι βέβαια ότι η μείωση των δομών θα έλθει ως φυσικό επακόλουθο της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος που είναι ζητούμενο και της πλήρους μηχανοργάνωσης και όχι μηχανικά.

Με την ευκαιρία να πω ότι είναι άλλο πράγμα να έρχονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και να συνεργάζονται με τους αρμοδίους και άλλο πράγμα να εγκαθίστανται, να αλωνίζουν μες τα υπουργεία, να δημιουργούν σχέσεις και στην ουσία να διοικούν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Και το όνομα «τρόικα» είναι συνυφασμένο ακριβώς με αυτή την κατοχική συμπεριφορά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν και μπράβο στην Κυβέρνηση που επιμένει να μην μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία σαν κατακτητές... καιρός ήταν!!!

Γιώργος Κασσάρας
Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου


Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο