Καμπάνια της περιφέρειας για το “μπούλινγκ”

Καμπάνια της περιφέρειας για το “μπούλινγκ”

Καμπάνια της περιφέρειας για το “μπούλινγκ”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εκφοβισμό κάθε μορφής, θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της περιοχής μας από την περιφέρεια σε συνεργασία με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα εξής: «Ο όρος μπούλινγκ αφορά τα σχολεία και τις νεαρές ηλικίες τους μαθητές, αυτό που παλιά εμείς το θυμόμασταν ως πείραγμα στα σχολεία. Οι διαστάσεις που έχει πάρει ως κοινωνικό φαινόμενο είναι τέτοιες ώστε να ασχολείται με αυτό η παγκόσμια κοινότητα.
Σε συνεννόηση με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Ανανία, στα θέματα παιδείας, υπάρχει από χθες σε εξέλιξη μία διαδικασία συνεννόησης με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες, για το θέμα.

Θα αφορά καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Είναι ένα φαινόμενο κοινωνικό το οποίο έχει πάρει διαστάσεις και νομίζω ότι αυτά που τα τελευταία δύο χρόνια, εμφανίζονται ως αποτελέσματα του φαινομένου είναι κάτι που δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ με αφορμή το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
“Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη θλίψη μας που για άλλη μια φορά η κοινωνία μας θρηνεί ένα νέο άνθρωπο που φαίνεται να έπεσε θύμα εκφοβισμού και εξευτελισμών. Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας στην οικογένεια του Βαγγέλη.

Μας θλίβει ο θάνατός του και μας εξοργίζει το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας που οφείλει να μορφώνει και να χειραφετεί, ένας νέος βρέθηκε αντιμέτωπος με την επίδειξη ισχύος, ανυπεράσπιστος από αυτούς που θα έπρεπε να τον προστατέψουν και να τον βοηθήσουν, αντιμέτωπος με το μέρος της κοινωνίας που ανέχεται να εκφοβίζονται τα παιδιά της.

Μας θλίβει και μας εξοργίζει ότι επικράτησε η έλλειψη σεβασμού του Άλλου, η προσβολή της προσωπικότητάς του, η παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και όχι η αντίσταση στον εκφοβισμό. Ο Βαγγέλης εκφοβίστηκε άγρια από κάποιους που προσπαθούν να αντλήσουν ισχύ υποτιμώντας αυτόν που κατασκευάζουν ως διαφορετικό ή αδύναμο.

Οι τραμπουκισμοί που οδήγησαν τον Βαγγέλη στο θάνατο, όπως και η σιωπηρή ανοχή από όσους γνώριζαν και δεν αντέδρασαν πριν φτάσουμε σε αυτό το τραγικό γεγονός, δεν είναι παρά η ακραία λογική συνέπεια της θεώρησης του ατομικισμού και της ανταγωνιστικότητας ως υπέρτατες αξίες στην κοινωνία μας, της αναγωγής της προσωπικής ανάδειξης ως υπέρτατο στόχο με κάθε κόστος, έστω και πατώντας επί πτωμάτων.

Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων με τη στάση της στο Πανεπιστήμιο αντιστέκεται σε αυτή τη λογική. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να παλεύουμε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να διδάσκουμε τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, να παλεύουμε για τη μόρφωση και τη γνώση που ενδυναμώνει χαρακτήρες και χειραφετεί.
Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στους εκφοβισμούς και να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τις αξίες της. Σε αυτή τη μάχη θα είμαστε ανυποχώρητα παρόντες”.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών